Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina izpuščaj

izpuščaj

SpoštovanI!

Upam, da mi boste odgovorili na vprašanje. Zdi se, da forum za dermatologijo ne dela, jaz pa zdaj potrebujem nasvet.
Pred 5 dnevi so se pojavilii prvi izpuščaji in danes me srbijo. So rdeči, otekli, trdi na otip, na površini se naredi rumena plast, kasneje nastane krasta. Zdi se, da je nekaj tekočine v njem. Enako se mi je zgodilo po novem letu, na mestih so ostali temni madeži.
Naj povem, da danes nisem alerigčna na ničesar, v otroštvu pa sem bila na jagode in določeno hrano, vendar je od tega že več kot 20 let. Doslej nisem imela takih izpuščajev. Ne kadim, ne pijem, imam pa psa, vendar nima bolh.

Hvala za pomoč

Lep pozdrav

Jana

Spoštovani!

Imate kožno infekcijo, ki jo povzročajo bakterije. Imenuje se impetigo. Pomaga antibiotično mazilo, ki ga morate v lekarni sicer plačati, mora pa ga predpisati zdravnik. Kraste je treba odstraniti – najbolje, ko se umivate in so razmočene podgniti z birsačo. Če malo zakrvavite, ni nič narobe. Kožo osušite in namažete dvkarat na dan. Brisačo prkuhate. S praskanjem se prenaša po drugih delih kože.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Spoštovani!

Hvala za vaš hiter odgovor. Zanima me, če je nevarno za otroke, ker sem zaposlena v šoli in sem v kontaktu s predšolskimi in osnovnošolskimi otroci. Doslej nisem imela kaj takega. Menite, da sem se okužila od njih? Največ izpuščajev se mi je naredilo po nogah, drugje jih nimam, vendar se bojim, da bi se širilo.

Hvala in lep pozdrav!

Spoštovani!

Normalno ni nevarno za kakšen množičen prenos. Obstaja možnost, da ste dobili to pri otrocih, oziroma v >umazaniji< na igrišču, kjer se igrajo otroci, saj tudi oni najpogosteje to poberejo tam. Lep pozdrav!
Janko Kersnik

New Report

Close