Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Kronična bolečina – fibromialgija bolečine ob mrazu

bolečine ob mrazu

Pozdravljeni!
Zanimajo me vaše izkušnje z mrazom. Prezimila sem še brez težav, sedaj pa se mi pojavljajo grozne bolečine, neprijetne, ko imam mrzle roke ali noge. Žal me zebe v roke tudi ko je najbolj vroče zunaj. Najraje bi imela kar rokavice na rokah, tako grozen občutek bolečine imam, ko me zebe.
Lep pozdrav vsem….

Pozdravljena maya,

ali prsti tudi spremenijo barvo? Če ja, bi lahko bil Raynaudov sindrom. Spada v revmatologijo.
Upam, da ni in ti želim vse dobro.

Alenka

cdrNe, samo bolijo, barve ne spremenijo.Sicer sem bila pred 3 leti pregledana tudi na revmatološki, ampak…čas gre naprej, Ampak ta bolečina je zelo neprijetna, neznosna…danes kurim, ko sredi zime, sam da me ne bi zeblo….Ko sem nekemu malčku zapenjala bodi, me je prijemal z hladnimi rokami…jej, kaj me je bolelo, jaz cvilim, on pa misli, da se z njim igram…in me še bolj lovi….na koncu je bil cel prizor sodelavkam zelo smešen…no, celo meni.

Po treh letih bi bilo po mojem dobro revmatologa ponovno vprašati za mnenje. Sicer pa je lahko zmanjšana prekrvavitev zaradi česa drugega. Tudi osebni zdravnik lahko preveri osnovno biokemijo. Pa hormone bi bilo koristno preveriti – endokrinolog bi morda lahko pomagal. Pri tistih, ki imajo kopico težav, ni nikoli jasne simptomatike, zato je najbolje iskati pomoč na večih koncih. Čeprav vem, kako težko se je po letih iskanja pomoči spraviti k temu. Na žalost se je treba večkrat vračati k zdravnikom iste specialnosti. Ne da se kar izločiti nekega obolenja na podlagi enkratnega testa. Vsekakor je tale novi simptom vreden velike pozornosti, ne pa pozabiti omeniti tudi drugih.
Lep pozdrav,

Alenka

New Report

Close