Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina alternativno zdravljenje

alternativno zdravljenje

Kot rakastega bolnika so me v bolnišnici odpisali. Nihče mi ne pove koliko časa mi še ostane, saj so povedali da imam metastaze že razširjene. Slišala sem za dr. Gaveza v Ljubljani, češ da zdravi z nekimi uvoženimi dragimi zdravili. Seveda mi ni žal nikakršnega denarja, samo povejte mi ali je kaj upanja za mojo odzdravitev.

manja

Spoštovani!

Zvedeli ste za novico, ki vrže iz tira vsakega človeka. Tudi sam sem moral zajeti sapo, ker si vam nisem upal odgovoriti v dveh vrsticah. Veliko laže bi mi bilo, če bi vas imel pred sabo.

Povedali so vam tudi, da za vas trenutno ni na razpolago nobenih metod in zdravil, ki bi lahko vplivali na potek vaše bolezni, S tem vas medicina ni odpisala. Če ne drugega vaš osebni zdravnik in specialisti za zdravljenje bolečine vam bodo ves čas stali ob strani. Mogoče še bolj pomembno je spremljanje vašega duševnega stanja, ki se utegne zaradi vedenja o raku pogrezniti v depresivno razpoloženje ali anksioznost. Poleg opore bližnjih boste verjetno v taki situaciji potrebovali pomoč vašega zdravnika, če pa ne njega pa psihiatra. Do tja pa je še daleč. Daleč predvsem gledano z vašimi očmi, ker so se vam iz čistega miru pred očmi odprla vrata v smrt, konec., kar čaka vse nas, vendar dokler resno ne zbolimo, na to večinoma ne mislimo. V tem času, ki ga ni mogoče napovedati, ker ne vemo, kako hitro bo bolezen napredovala, pa morate živeti vsak dan sproti, se razveseliti vsakega jutra, ker bo pred vami še ene dan, ki se ga boste zavedali kot podarjenega (mnogi pozabljamo in si dneve jemljemo kot danost), razveselili se boste večera, ko boste legali k počitku, potem ko boste izpolnili še en dan. Podarite svojcem in sebi čim več lepih dnevov, ne odlašajte na jutri in na kasneje.

Vse bi dali, da bi ozdraveli. In kdo je zdrav, kdo lahko z gotovostjo trdi, da se bo jutri prebudil v nov dan, kdo bo dočakal novo leto? Ne razdajajte za obljube, dajte za življenje, ki ga še vedno imate, saj če prav razumem, niti trpljenje niti bolečine še niso hude. Dajete življenju preostalim dnevom ne glede na to, koliko jih je.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Spoštovani!

Slišal sem za nekaj ozdravitev bolnikov z rakom, ki so si pomagali z navadnim postom. Po takšnem samozdravljenju so njihovi zdravniki poročali, da so se tumorji dobesedno raztopili. Seveda je post treba izvajati pravilno (s klistiranjem itd.). Obstaja tudi neka knjiga z naslovom Zdravljenje raka in levkemije, v kateri je opisan ta način zdravljenja. Avtorja se žal ne spomnim.

Vsekakor ne izgubite upanja!

Zanima me tudi mnenje g. doktorja.

lp

Res je, da v taki situaciji človek poizkusi prav vse, kar mu kdo svetuje, vendar bi se ozdravitev zgodila tudi brez takih postopkov. Za to tudi ni nobenih znanstvenih dokazov. Menim, da mučenje samega sebe ni potrebno. V take stvari ne verjamem, odločitev pa je v rokah bolnika samega. Prav pa je, da sliši obe strani.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Lep pozdrav!

Obstaja še knjiga mislim, da je naslov Alternativno zdravljenje raka, napisal pa jo je Smiljanič Drago!
Upam, da bo kaj pomagala!

Draga Manja,

Ko zdravniki ne znajo več pomagati še vedno ni čisto vse izgubljeno. Svetujem ti, da se vseeno obrneš na alternativo in to čimprej. Včasih in to ne tako redko se zgodijo čudeži. Ne vemo zakaj, vendar se. Tega seveda zdravniki ne priznavajo in nikoli ne bodo. Ampak kaj pa lahko izgubiš? Nič. Zdravja že zdaj nimaš, če je pa le majhno upanje se pa splača poskusiti. Dr.Gorazd Gavez je pravi človek. Pokliči ga in se posvetuj z njim, kaj on misli, s katero od njegovih metod bi mogoče lahko kaj storili. Ne hodi pa h kateremkoli bioenergetiku ali mazaču, ti ti bo samo pobral denar.
Drugi zelo dober za te reči je Zdenko Dumančič, ki je svetovno znan bioenergetik z zelo velikim uspehom.

Čimprej v akcijo, ni res, da naj kar čakaš, kaj bo s tabo. Potem res ne bo nič! Ne dajem ti lažnega upanja, ampak vdati se v usodo se pa ne smeš nikoli! Drži se!!

Tudi jaz sem onkološki bolnik zdravljen že na vse možne načine (22 kemoterapij in presaditev kostnega mozga) vendar brez uspeha saj se mi bolezen kar naprej ponavlja. Trenutno sem samo na tabletah in hodim tudi k dr. Gavezu s katerim sem zelo zadovoljna in moje stanje je kar O.K:(čeprav nikoli ne vem kaj bo jutri). Gavez je zelo razgledan človek ki ti lahko svetuje v več ozirih (od prehrane do načina življenja) – meni je npr. bioenergijo odsvetoval (mi je tudi razložil zakaj). Iz lastnih izkušenj ti lahko povem da lahko zelo veliko narediš sama (rabiš pa nekoga da te usmeri), začni se ukvarjati z meditacijo oz. sproščanjem, beri duhovne knjige, ukvarjaj se s prehrano in predvsem misli pozitivno. Bodi hvaležna za vsak dan (vsak dan je namreč darilo) in živi za danes. Odkrila boš nov smisel ki ti bo dal moč za življenje in pregnal strah pred smrtjo. Glede na to da te ne bodo uničevali s kemoterapijo in obsevanji imaš več možnosti kot marskikateri drugi bolnik da kaj storiš sama zase . Vem da je na začetku težko, ampak to je samo faza, ki bo prešla v nasljednjo fazo : bori se z boleznijo – ko boš v tej fazi boš odkrila kakšne neverjetne sposobnosti imamo ljudje in kako pomembna je naša misel. Na onkološem inštitutu imajo psihoonkologa, ki ima tečaje sprostitve (cca 2 meseca enkrat tedensko) po Simontonovi metodi vizualizacije. Pozanimaj se (tudi kjnigo dobiš zastonj), meni je to zelo pomagalo. Gaveza pa priporočam bolj kot kakšnega bioenergetika (samo ne ustraši se ker je zelo direkten in realno gleda na bolezen ).Pogumno !

Spoštovani!

Ja. Pogumno. To je ena večjih prelomnic v vašem življenju, ki zahteva odločitve.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pri alternativnem zdravljenju zaradi raka na slinavki in jetrah, pri jemanju ogromnih količin vitaminov in hrane napravljene strogo po receptih zdravnika alternativne madecine, se je pri bolnici pojavlja, da še občasno izbruha vsebino hrane in med blatom je opazila kri. Ne vem ali gre za kakšno izboljšanje, ali lahko pričakujemo konec.

Hvala za kakršen koli odgovor.

Spoštovani!

Stanje bolnice premalo poznam, a me navedeno navdaja z občutkom, da gre stanje proti koncu. Seveda je časovno to nemogoče napovedati. Mislim, da ne ti, niti kakšni drugi alternativni ali klasični napitki ne morejo spremeniti poteka bolezni. Bolj se bo potrebno posvetiti bolnici in ji nuditi nekaj človeške topline namesto iskanja čarobnega napoja, ki pušča praznino in razočaranje. Z isto dilemo, kot je ona sedaj, se bomo znašli vsi in vsi bomo s približno enako stopnjo strahu zrli v neznan konec, zato je prav, da si dajemo upanje in potrdimo smisel dosedanjega življenja. Izkoristiti je treba vsak dan sproti in ne odlašati na dan, ko bo bolje…

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

New Report

Close