Najdi forum

Odgovor Fibri

Citat:

“Spoštovana NEWGOGA !
Že nekaj časa nisem zasledila vašega prispevka o uspešnosti
zdravljenja z guaiem. So kakšne izboljšave ? Je vredno poskusiti?
Najbolj me motijo vse možne blokade delovanja guaia s salicilati.
Praktično naletimo nanje povsod – toaleta , kozmetika, barvanje
las , zobne paste itd.
Oglasite se še kaj.
Vse dobro vam želim”

***

Draga Fibra,

opravičujem se, ker sem komaj zdaj opazila vaš post. Kar nekaj časa me ni bilo na forumu, pa tudi fizično sem bila odsotna, tako da vam pišem zdaj.
Ja, res je, že nekaj časa nisem pisala nobenih prispevkov, ker sem se tudi sama še iskala v tem protokolu, delala napake in se učila iz njih,ter parkrat začenjala znova.Čeprav sem s protokolom teoretično bila zelo dobro seznanjena, vedno znova se je zatikalo pri praktičnem delu protokola. Upam, da sem zdaj končno na pravi poti in da zdaj vse gre kot bi moralo. 🙂

Odgovor na vaše vprašanje, če so že kakšne izboljšave – zdaj dokončno lahko potrdim (čeprav nimam uradnega potrdila o tem, ker ne morem obiskati svojega mapperja, pri kateremu sem naredila svoj prvi mapping telesa in zatrdlin), da se zadeva premika na bolje. 🙂
Namreč, zdaj imam zelo jasno izražene cikle, ki se izmenjujejo kot bi morali, ker sem končno našla odmerek in guai, ki pri meni deluje. Zdaj sem na svojem pravom odmerku že osem mesecev. Pred tem sem delala napake kot mnogi drugi, ker sem v tej zadevi sama in nimam strokovnega vodstva skozi protokol. Naj povem, zaradi boljšega razumevanja, da sem se pred guaiem počutila grozno 24 ur na dan, bila sem v nenehnih bolečinah in kronično utrujena, vsako minutko, brez sleherne izjeme. Zdaj se lahko pohvalim, da sem imela 14 dni precej dobrega počutja, prehodila sem več kot v celem prejšnjem letu.In v tem obdobju nisem zaužila niti ene protibolečinske tabletke. Trenutno sem spet v boleči fazi zdravljenja, toda, zdaj vse skupaj nekako lažje prenašam, ker vem, da se je zadeva končno začela premikati z ničle.Mogoče bi bilo bolje povedati, ne iz ničle, temveč iz minusa, ker sem že dolga leta v resnem zdravstvenem minusu. Obdobja dobrega počutja so zdaj vse daljša, boleči cikli so pa vse krajši. Tudi bolečine niso tako moreče in močne kot prej.Spim odlično, ne prebujam se več 6 krat na noč, temveč le enkrat, včasih niti to ne. Ne hodim več na vodo vsakih 10 minut, tudi problemi s prebavo so se opazno izboljšali. Migrenski napadi, ki me morijo od mladosti, so redkejši in ne tako resni kot prej. Koža ni več polna rdečih lis in modrice, ki sem jih imela vsepovsod čudežno izginjajo, oziroma, se ne pojavljajo več, razen občasno, če se kje močneje udarim.
Želočne težave so popolnoma izginile, hrano prebavljam normalno in nimam več bolečin v trebuhu in želodcu, ki so mi grenile življenje.
Tudi driske so skoraj popolnoma izginile. Če se kateri od naštetih simptomov še vedno pojavi je to v obdobju bolečega cikla in je normalni proces okrevanja.

Na vprašanje, če je vredno poskusiti, vam ne morem odgovoriti. Odvisno je od vaše motivacije, od tega kako močno vas boli in v kakšni meri vas bolezen omejuje, da bi normalno živeli. Jaz več nimam nobenih pomislekov. Pred guaiem sem bila v obdobju, ko se nisem spraševala, če je vredno poskusiti, temveč sem se spraševala, če je vredno živeti v takšnih bolečinah. Nisem imela kaj izgubiti. Le denar, čas in potrpljenje.

In, sedaj najtežji del za vse, ki se lotijo protokola. Salicilati. Ja, zdravljenje je komplicirano, dolgotrajno in zelo, zelo zahtevno. Potrebno se je angažirati, zelo natančno kontrolirati vsaki izdelek, ki ga uporabljamo, ker tudi najmanjša napaka pri salicilatih lahko popolnoma blokira delovanje guaia. Zelo previdno izbiram šampone, zobne paste in ostale izdelke, ki jih uporabljam. Omejitve so tudi pri določenih zdravilih, ki ne smejo vsebovati nobenih salicilatov.Najtežje mi je bilo odpovedati se zobni pasti z mentholom, ampak, človek se kar hitro navadi na vse te zadeve. Zlasti če na lepem ugotovi, da se nenadoma zjutraj zbudi in se počuti spočito in naspano. 🙂

In na koncu, ne pa manj pomembno: preden se kdo odloči za guai protokol, mora vedeti, da je pot do okrevanja zelo težka, naporna in boleča, ter dolgotrajna. Če se ne moremo sprijazniti s tem dejstvom, je boljše ne začenjati, kajti, ta protokol ne dovoljuje nobenih napak.

Na začetku sem imela tako boleče cikle, da dobesedno nisem mogla hoditi več kot nekaj metrov po stanovanju.Prav zares sem jokala od bolečin, čeprav imam zelo visoki bolečinski prag. Toda, ko sem se enega lepega dne zjutraj zbudila in se počutila lepo kot več 20 let ne, sama sebi sem povedala: “Za to je pa vredno potrpeti.”

Pri guai protokolu ni nobene bližnjice. Bolezen se čisti iz telesa dvakrat hitreje kot se je plazila vanj in za pričakovati je (odvisno od tega kako dolgo smo že bolni) nekaj let do dokončnega okrevanja. Osebno sem še daleč od tega, toda, zdaj vsaj ponovno vem, kaj pomeni če se vsaj nekaj časa počutiš dobro. In to mi daje pogum, da vztrajam še naprej.

Upam, da sem vsaj približno odgovorila na vaša vprašanja.

Lepo vas pozdravljam in vam želim čim manj bolečin ter čim več sončka v življenju.

Goga

Gordana ******* Upanje je nekaj mehkega, kar se spusti na dušo in zapoje melodijo brez besed. Nikoli ne obmolkne in najslajše zveni ob nevihti. (Emily Dickinson)

New Report

Close