Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Gibala/Gibalni sistem Revma a ima mogoče kdo kaj podobnega

a ima mogoče kdo kaj podobnega

Pred 10 leti sem dobila po spodnjih nogah izpuščaje eritemo nodozum in hude bolečine v sklepih, ki so se prestavljale po različnih sklepih. Najprej je bilo v gležnihm ptem kolenih, ramenih…itd.. Okrog sklepa ni bilo rdečine. To je nekako izvenelo. Potem so bolečine malo ostale. Letos poleti sem zopet dopbila ta izpuščaj in bolečine v milejši obliki. Nekkao je izvenelo, ampak bolečina v čeljustnem sklepu pa ostaja. Boli me na dotik, spodaj tam kjer se čeljust začne proti bradi. Splošni zdravnik in ORL niso našli vzroka.
Opazila pa se sem tudi, da mi več sklepov poka. Sploh čeljustni in kolk, in ramenski…

Splošna zdravnica pravi, da se ni za sekkirat, jaz pa…

Pokanje sklepov ni zaskrbljujoče, vsaj meni so vedno tako rekli.
Glede ostalega pa ne znam svetovati nič pametnega … upam, da se še kdo oglasi.

Jaz sem pred 10 leti delala teste za Sjogrenov sindrom in bila negativna. Od takrat nisem več šla na teste za revmatična ali avtoimunska obolenja, a so težave ostale. En ortoped je rekel, da je Fibromialgija, a se drugi ortoped in fiziater ne strinjata.
Med drugim imam tudi bolečine v čeljustnem sklepu. So me poslali k maksiofaciologu, ki mi je povedal, da čeljustni sklep spada med drobne sklepe in je med njimi najbolj obremenjen. On ne more narediti nič, jaz pa ne smem žvečiti žvečilnih in jesti trde hrane, delam pa tudi vaje, ker sklep trdi, tako kot sklepi na prstih in še kje.
Konico jezika daš na nebo in odpiraš usta, a jezik ne sme uiti z neba (5 minut na dan). Jaz imam tudi težavo, da se sklep premakne in se ponoči zbujam zaradi bolečin v ušesih, ker sklep pritisne na živec (ORL je bp, zobovje tudi). Seveda me boli tudi čeljust, tako da se z glavo ne morem nasloniti na roko, ko sedim pri mizi.
Pri meni so težave prehodne, trajajo mesec ali dva in se pojavijo skupaj z drugimi sklepnimi težavami, potem so kakršen mesec ali nekaj mesecev manj izrazite, pa spet. Vaje delam redno, da krepim mišice in preprečim zakrnelost sklepa, proti bolečinam imam tablete, ki pa jih ne jemljem, ker je pogosto veliko huje in jih raje jem takrat.

Eritemo noduzum se mi je pojavil pred enim mesecem,z njim pa bolečine v gležnjih in kolenih.Sumijo na sarkoidozo.Začela sem jemati medrol.Kako si se pa ti zdravila?

Kaj je to sarkodioza ? jaz sem imela eritemo noduzom pred petimi leti in od takrat me blazno bolijo noge, predvsem gležnji.Je to v povezavi s tem ? Moja zdravnica pravi vedno le ,da sem pri treh otrocih preobremenjena in naj malo več počivam.

Pri sarkoidozi se granulomi naredijo na pljučih.Ponavadi se začne z nodoznim eritemom na golenih in bolečinami v sklepih.A si imela kakšna zdravila za nodozni eritem?

New Report

Close