Najdi forum

Pozdravljeni

Eno vprasanje

Sem tezak nekje okrog 105 kg (visok 190).

Ponavadi sem telovadil 1x max 2x na teden. Vendar pa sem prejsnji teden malo pretiraval (pon. nogomet, tor in cet. fitnes, sredo smucanje in v petek sem tekel eno uro)
Ze po prvem fitnesu sem cutil malo bolecine v kolenu potem pa po vsaki vadbi se bolj. Vceraj (nedelja) pa sem sel na sprehod v hrib (na vrh roznika) pa me je kar zacelo boleti. Boli me se danes, predvsem ce nogo na hitro iztegnem ali ce se koleno zavrti (lateralno). Je to le utrujenost in predlagate pocitek, ali je najbolje da grem k zdravniku.

Malce me skrbi ker naj bi zadnji teden v feb. odsel na smucanje, kjer pa koleno kar trpi.

Hvala za odgovor

lp
Gregor

Spoštovani Gregor,

bolečine so lahko posledica preobremenitve, lahko pa so tudi posledica poškodbe za prihodnost kolena pomembnih struktur. Priporočam Vam enotedenski počitek, hlajenje kolena z ledom po 20 minut večkrat dnevno na mestu, kjer se je pojavila bolečina. Nato ponovno poskusite z obremenitvami. Če se bo bolečina spet pojavila, Vam priporočam pregled pri zdravniku, ki se posebej posveča poškodbam sklepov.

Lep pozdrav,

asist. mag. Iztok Pilih, dr. med.
specialist kirurg

Lep pozdrav, Iztok Pilih [b]ARTHRON, KLINIKA ZA SKLEPE, HRBTENICO IN POŠKODBE UKMARJEVA 2, 1000 LJUBLJANA[/b] [b]AMBULANTA LJUBLJANA,[/b] Ukmarjeva 2, 1000 Ljubljana [b]AMBULANTA MARIBOR,[/b] Lavričeva 1a, 2000 Maribor Naročanje na telefon: [b]041 654 330[/b] ali [b]01 601 11 70[/b] ali na elektronski naslov: [b][email protected][/b]. [b]www.arthron.si[/b] Direktor: mag. travm. Iztok Pilih, dr. med., spec. kirurg član Ameriške akademije ortopedskih kirurgov

New Report

Close