Najdi forum

Predstavitev foruma in svetovalcev

Zdravniki specialisti, fizioterapevti, atletski, kondicijski in osebni trenerji svetujejo o preprečevanju in zdravljenju športnih poškodb in poškodb sklepov. Pogovorite se s timom strokovnjakom o operativnem in ne-operativnem zdravljenju takšnih poškodb.

Svetuje vam Zavod ARTHRON- Zavod za sklepne in športne poškodbe. Posamezni moderatorji se vam bodo predstavili sami.

I Domišljija je pomembnejša od znanja. Znanje je omejeno, domišljija pa poganja svet. Albert Einstein I Naročilo na ePosvet: https://med.over.net/svetovalec/andreja-verovsek I

Spoštovani!

Moje težave so se začele pred dvema mesecema. Sem rekreativec (3x tedensko: mali nogomet, košarka, badminton), star 32 let. Oktobra sem se udeležil 10 km teka na Lj. maratonu. Začel sem počasi ( 5,25 min /km) in po 2. km začel pospeševati (4,5 min/km). Do 4. km, ko sem začutil nenadno bolečino v mečni mišici leve noge oz. v osi kosti in bolj v notranjosti. Najprej sem mislil, da je krč in sem mišico narahlo raztegnil, vendar ni bilo bolje. Prej obratno. Nato sem tek končal skoraj samo po desni nogi. Hoditi nisem mogel oz. zelo težko, hoja po stopnicah navzdol mi je delal težave. Ob pritisku je rahlo zabolelo. Po 5-dnevnem počitku se je stanje izboljšalo ter ob naslednji aktivnosti poslabšalo, vendar ne na isto raven, ampak manj, tako da sem po mesecu nihanj boljšega in slabšega počutja poškodbo pozdravil. Štiri dni nazaj pa sem med igranjem malega nogometa (po eni uri) (intenzivno gibanje, preža,…) začutil zbadajočo bolečino v desni nogi, na meji med ahilovo tetivo in mišico. Z aktivnostjo sem prenehal. Bolečina se je kljub temu povečevala. Naslednji dan sem komaj hodil, ob raztezanju me je bolelo. Po 4 dneh počitka in masaže s Pernatonom je bolje, vendar ne še popolnoma. Zanima me, kaj se dogaja? Kako naj bolečine odpravim in jih za naprej tudi preprečim? Hvala za odgovor in lep dan!

Daniel

Pozdravljeni!

Priporočamo Vam opraviti UZ preiskavo poškodovanega področja s pomočjo katere se lahko oceni obsežnost in vrsto poškodbe. Potem Vam priporočamo pregled z izvidom v naši ambulanti.

Hvala za vprašanje!

Lep pozdrav,
Arthron tim

Lep pozdrav, Iztok Pilih [b]ARTHRON, KLINIKA ZA SKLEPE, HRBTENICO IN POŠKODBE UKMARJEVA 2, 1000 LJUBLJANA[/b] [b]AMBULANTA LJUBLJANA,[/b] Ukmarjeva 2, 1000 Ljubljana [b]AMBULANTA MARIBOR,[/b] Lavričeva 1a, 2000 Maribor Naročanje na telefon: [b]041 654 330[/b] ali [b]01 601 11 70[/b] ali na elektronski naslov: [b][email protected][/b]. [b]www.arthron.si[/b] Direktor: mag. travm. Iztok Pilih, dr. med., spec. kirurg član Ameriške akademije ortopedskih kirurgov

New Report

Close