Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Čutila Oftalmologija Moteče UV sevanje?

Moteče UV sevanje?

Oj

Težavo imam že odkar pomnim. In sicer me sonce oz vrjetno UV žarki zelo slepijo. Občasno preživim veliko časa za volanom in načeloma nimam težav z vidom ali nočno vožnjo vendar pa me sonce zelo zaslepi oz zelo težko gledam! Težava se pojavlja tudi v času zime, ko na snežno odejo posije sonce. To so za moje oči nevzdržni trenutki. Zelo težko gledam, ker preprosto ne morem gledati. Težava je še toliko bolj prisotna pri gibanju v naravi ali v bližini objektov, stvari, ki zelo odbijajo sončno svetlobo in s tem vrjetno tudi UV svetlobo. V avtu vrjetno težavo deloma omilijo rahlo temnjena stekla (tonirana)?
Kako bi se lotil te težave? Razmišljam o uporabi sončnih očal (do sedaj jih nisem nikoli uporabljal) s primernimi stekli za zaščito proti UV svetlobi. Je ta rešitev primerna in pravilna ali obstaja kakšen razlog v ozadju za mojo težavo?

Hvala za Vaš nasvet.

LP, Dejc

Sigurno vam zelo priporočam sončna očala, sicer pa vsakršno prekomerno izpostavljanje soncu ni najboj primerno.

mag. Kristina Mikek, dr.med. spec. oftalmologije Morela okulisti d.o.o. Center za očesno refraktivno kirurgijo Tehnološki park 21, stavba D, 3.nadstropje Ljubljana Tel: 01 5102340 www.morelaokulisti.si

New Report

Close