Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Čutila Oftalmologija Bolečine za očmi

Bolečine za očmi

Pozdravljeni,

vedno pogosteje se mi dogaja, da imam bolečine za očmi, včasih samo za enim. Boli me točno pri nosnem korenu, torej na notranji strani očesa, za očesom. Verjetno bolj v predelu sinusov. Lahko, da niti nisem pravilno imenovala teh predelov. Stara sem 33 let težav z vidom nimam, ne nosim očal, delam za računalnikom. Ti glavoboli se pojavljajo tudi ponoči in zjutraj, takrat že vem, da bo to bolečina skozi cel dan, ker mi ponavadi tablete ne primejo (saridon, nalgesin). Pritisk imam normalen. Včasih imam občutek, da imam potem kar cel obraz rahlo mravljinčast, ali vroč ali pa samo del.
Ali so to lahko znaki za kaj resnega ali celo tumor?

Hvala za odgovor.

Pri težavah, ki jih opisujete, še posebno, če se ponavljajo je potrebno oceniti za kaj gre. Najprej je smiselno, da obiščete splošnega zdravnika, ki vas bo usmeril na določene preglede. Vzrokov za glavobole in bolečine, ki jih opisujete je lahko več od sinusov, do visokega očesnega pritiska, lahko tudi da imate kaj dioptrije, migrene…. Pri vsakem od pregledov – oftalmolog, otorinolaringolog, nevrolog se izključi bolezensko stanje in menim, da se vam lahko tako pomaga, da ne boste zaskrbljeni.

mag. Kristina Mikek, dr.med. spec. oftalmologije Morela okulisti d.o.o. Center za očesno refraktivno kirurgijo Tehnološki park 21, stavba D, 3.nadstropje Ljubljana Tel: 01 5102340 www.morelaokulisti.si

New Report

Close