Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Čutila Oftalmologija Večni krmežljavčki

Večni krmežljavčki

Lepo pozdravljeni,
imam problem, ki mi zelo greni življenje. Stara sem 32 let in že celo svoje življenje imam nečiste oči. Približno na dve do tri ure se mi v kotičkih oči pojavi belkasta lepljiva snov (krmežljavček). Oči nimam vnetih. Zdi se kot da se ne čistijo dovolj. Situacija je odvisna tudi od zunanjih dejavnikov (veter, sonce,…) Ta krmežljavček si večkrat z roko (z robcem) odstranim, ker mi drugače izstopi in se posuši, kar pa je zelo neestetsko. Zaradi tega se v družbi počutim zelo nelagodno, še več, se ji izogibam.
Na lastno željo so mi prebrizgali solzevoda, ki pa sta gladko prehodna.

Zanima me vaše mnenje. Najlepša hvala.

Pri težavi, ki jo opisujete gre najverjetneje za spremenjeno sestavo solznega filma in se lahko zaradi tega to pojavlja. Lahko so solze bolj viskozne. Kako lahko rešimo ta problem – na prvem mestu mislim, da bi bilo smiselno preiskusiti z umetnimi solzami brez konzervansov, če še to ne bi pomagalo pa s pripravki,ki spremenijo sestavo solznega filma. Po pravici povedano je potrebno preiskusiti več stvari in težavo se ne da kar na hitro odstraniti, prepričana pa sem da gre za rešliv problem.

mag. Kristina Mikek, dr.med. spec. oftalmologije Morela okulisti d.o.o. Center za očesno refraktivno kirurgijo Tehnološki park 21, stavba D, 3.nadstropje Ljubljana Tel: 01 5102340 www.morelaokulisti.si

New Report

Close