Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina Punktiranje pljuč

Punktiranje pljuč

Spoštovani dr. Kersnik,

po dolgem času se spet oglašam. Kontrolno slikanje pred 10 dnevi je pokazalo, da se mi je tekočina v pljučih razlila. Pulmolog je poleg tega ugotovil, da sem imel verjetno tudi perikarditis, kar bi pojasnilo tisto bolečino ob začetku viroze. V tem tednu, ki je pred mano, naj bi se tekočina sama izločila iz pljuč, sicer naj bi šel na punktiranje. Kolegu, ki je bil pred petimi leti ranjen, so že punktirali pljuča. Razlagal mi je, da so mu med rebra potisnili cev, s pomočjo katere so potem punktirali pljuča. On je imel v pljučil tudi kri, zato je ležal 14 dni na Golniku. Zanima me, če je postopek punktiranja še vedno tak in koliko časa naj bi to trajalo pri meni – en dan, več dni, teden?

Hvala za odgovor.

Igor Drakulič

Spoštovani!

Punktiranje tekočine iz prsnega koša poteka še vedno na enak način,m ker je potrebno izsesavanje. Pri nezapletenih primerih so bolniki navadno v bolnišnici do enega tedna, vendar vam na žalost tega ne znam do potankosti pojasniti.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Spoštovani gospod doktor.Mojemu očetu se je po punktiranju pljuč naredila velika bula na tem mestu.Sedaj pa me zanima kaj bi to lahko bilo.Hvala lepa za odgovor.LP

Spoštovani!

Povprašajte zdravnika, kjer je oče hospitaliziran. Če pa je slučajno doma, naj gre k zdravniku.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."

New Report

Close