Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Gibala/Gibalni sistem Ortopedija artroza kolka

artroza kolka

Spoštovani!

Pred sedmimi meseci sem bila na artroplastiki desnega kolka zaradi artroze. Vse od opreracije še vedno jemljem tablete proti bolečinam, ker sicer težko hodim in imam bolečine v desnem kolku in od kolena do gležnja, prav tako mi od kolena navzdol noga kleca. Redno delam predpisane vaje za kolk in kolesarim. Ker sem bila prepričana, da mi po operaciji ne bo več treba jemati tablet, me zanima, če so moji problemi čisto normalni in kaj lahko glede tega ukrenem. Pred mesecem in pol sem začela delati na štiri ure. Zdravniška komisija mi je s koncem novembra ukinila bolniško, tako da začnem v decembru delati polni delovni čas, kar me zaradi omenjenih težav tudi skrbi. V službi sicer pretežno sedim, vendar mi vsako daljše mirovanje v določenem položaju povzroča probleme.

Hvala za odgovor in lep pozdrav.

Običajno bolečina v kolku po vstavitvi kolčne endoproteze izzveni in ljudje po operaciji nimajo več težav. Izjemoma še posebno pri pacientih pri katerih je bila vstavljena brezcementna proteza bolečina lahko perzistira tudi po operaciji. Vzrok za bolečine, ki jih imate je lahko tudi obraba kolenskaga sklepa. Zaenkrat bi vam svetoval da poskušate bolečino ublažiti z nesteroidnimi antirevmatiki, obremenjevanje noge stopnjujte postopno. V kolikor se bodo težave nadaljevale vam priporočam, da opravite kontrolo pri vašem ortopedu.

mag. Martin Mikek, dr.med. Specialist ortopedije Artros, center za ortopedijo in športne poškodbe Tehnološki park 21, stavba D, 3. nadstr. 1000 Ljubljana Tel: 01 518 7063 / 01 518 7064

Spoštovana!

Podobne težave imam sama.Konec septembra so mi naredili artroplastiko levega kolka, hodim na fizioterapijo, ampak bolečine so podobne vašim.Sama imam celo težave s lumbagom in začetno artrozo desnega kolka.
Svetujem vam, da poizkušate še v Valdoltri, kjer se resnično potrudijo in poizkušajo pomagati.
Kar pa se komisij tiče, pa raje ne bi izgubljala besed.Mene so po 2 mesecih hoteli poslati v službo, pa sem imela srečo, ker je osebna zdravnica urgirala.
LP
Irenka

New Report

Close