Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Gibala/Gibalni sistem Ortopedija hallux valgus

hallux valgus

imam zmeren hallux valgus z večjim bunionom na levi nogi.Imam že datum operacije.Mi lahko prosim razložite potek operacije-korekcija po Chevronu in transpozicija abduktorja,event. tudi osteotomija proksimalne falange.Mi lahko svetujete katera anestezija bi bila najbolj primerna-splošno ali epiduralno.Stara sem 32 let in brez drugih težav.Za odgovore se vam zahvaljujem.

Bom začel kar pri anasteziji – za samo operacijo je povsem nepomembno katera izmed naštetih dveh anastezij se uporabi, gre bolj za odločitev anasteziologa, ki se odloči na podlagi želje paciente in morebitnih spremljajočih obolenj.
Pri operaciji Hallux valgusa se najpogosteje naredi osteotomija v distalnem delu prve stopalnice – prekine se kost prve stopalnice v njenem distalnem delu, to je delu, ki je blizu sklepu stopalnice s palcem. Distalni del kosti se pomakne nekoliko bolj proti drugemu prstu in tako se izboljša kot samega palca glede na stopalo. Operacija ima mnogo variacij, ki pa so v bistvu za pacienta težko razumljivi in manj pomembni detajli.

mag. Martin Mikek, dr.med. Specialist ortopedije Artros, center za ortopedijo in športne poškodbe Tehnološki park 21, stavba D, 3. nadstr. 1000 Ljubljana Tel: 01 518 7063 / 01 518 7064

New Report

Close