Najdi forum

Na obeh nogah so mi vžile vstavili opore (aorte) v višini kolkov,žile ki gre v desni kolk in je popolnoma zaprta,mi po pripovedi radiologa ne morejo popravit.Problem je v tem da me ta kolk začel obupno bolet,tako da ne smem niti sedeti niti spati na desnin strani,pri hoji tudi zelo boli.Pred vstavitvami opor v žile nisem imel problemov z sklepi,sedaj pa me poleg kolka bolijo tudi gležnji in ramenski sklepi.Osebni zdravnik,kakor tudi jaz sumiva da so bolečine v sklepih reakcija na tujek(stent) vžilah.Bojim se da bo bo prišlo do resnih poškodb sklepov,ker se stanje slabša,naročen sem na angiologa in revmatologa,vendar je treba čakati pol leta.Kaj meniteVi.Hvala za odgovor.

Žal ste mi navedli zelo malo podatkov na podlagi katerih bi vam lahko podal svoje mnenje. Prav tako tudi nimam na razpolago vaših rentgenskih slik. Kolikor je meni znano vstavitev žilnih opornic ne more povzročiti razvoja avaskularne nekroze kolka, torej propada glavice stegnenice zaradi zapore žil, ki jo prehranjujejo. Verjetno pojav težav s kolkom bolj naključno sovpada z časom vstavitve opornic. Predlagam vam, da opravite pregled pri ortopedu, ki bo lahko na podlagi rentgenskih slik in kliničnega pregleda najzanesljiveje ocenil stanje vaših kolkov ter vam predlagal tudi ustrezno terapijo.

mag. Martin Mikek, dr.med. Specialist ortopedije Artros, center za ortopedijo in športne poškodbe Tehnološki park 21, stavba D, 3. nadstr. 1000 Ljubljana Tel: 01 518 7063 / 01 518 7064

New Report

Close