Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Gibala/Gibalni sistem Ortopedija rastne bolečine 5 letnika

rastne bolečine 5 letnika

Pozdravljeni!

Vrtimo se v začaranem krogu zaradi občasnih po nekaj dni trajajočih bolečinah v nogah (predvsem golenica in nart) našega 5.5 letnega sina.

Bolečine se pojavljajo že dobro leto in sicer vsake toliko časa, kar pomeni, da imamo lahko kak mesec mir, potem pa naslednji mesec po dva tedna neprespanih noči….

Bolečine se pri sinu pojavljajo predvsem ob večeih, zaspi v solzah, potem pa se zbudi okoli polnoči in ne zaspi do 4. 5 ure zjutraj…. Se masiramo z losijonom, grejemo s termoforjem, kopamo v topli vodi tudi ob 2 zjutraj, predvsem pa joka, neutolažljivo joka in se ne pomiri….

Ker je bil ob sistematiki pri 5 letih pregledan, krvni izvidi normalni, CRP ni bil povečan…. me zanima ali so potrebne kakšne dodatne preiskave, da izključimo kakšne druge parametre, ali gre res, kot pravijo stare mame, za rastne bolečine in temu ni pomoči…. Tudi pediatrinja pravi, da razen Naprosyna otroku ni mogoče pomagati…

A kaj ko kot mama ne morem gledati svojega otroka da trpi…

Kako lahko otroku najbolje pomagamo, Vaš nasvet?

Zaskrbljena mama

Glede na to, da so bile vse priskave v mejah normale gre zelo verjetno res za bolečine, ki so posledica rasti. Kljub temu bi vam zaradi izrazitih težav, ki jih opisujete priporočal, da pri otroku opravite še scintigrafijo skeleta. Gre za natančno preiskavo na podlagi katere lahko precej zanesljivo izključimo prisotnost kakršnega koli bolezenskega dogajanja na kosteh. V primeru, da bi bila tudi ta preiskava negativna pa vam ne preostane drugega kot le simptomatska terapija, ki pa jo že izvajate.

mag. Martin Mikek, dr.med. Specialist ortopedije Artros, center za ortopedijo in športne poškodbe Tehnološki park 21, stavba D, 3. nadstr. 1000 Ljubljana Tel: 01 518 7063 / 01 518 7064

Zahvaljujem se Vam za odgovor!

Če ni odveč…. mi lahko prosim opišete za kakšen postopek gre pri tej preiskavi? Je boleč oziroma neprijeten?
LP

Sploh ne,
Gre za preiskavo pri kateri se v obtok vbrizga posebno snov, najpogosteje je to Tehnicij, ki je radioaktiven (seveda je to sevanje povsem blago in za telo neškodljivo in preiskava je primerna tudi za otroke). Značilnost tega elementa je, da se pri kakršnem koli bolezenskem dogajanju na kosti v prizadetem delu kopiči – to kopičenje potem zazna posebna kamera. Gre za zelo natančno preiskavo s katero lahko precej zanesljivo izključimo kakršno koli bolezensko dogajanje na kosteh.

mag. Martin Mikek, dr.med. Specialist ortopedije Artros, center za ortopedijo in športne poškodbe Tehnološki park 21, stavba D, 3. nadstr. 1000 Ljubljana Tel: 01 518 7063 / 01 518 7064

Hvala lepa za odgovor!

Uspešno delo še naprej!
S.

New Report

Close