Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Gibala/Gibalni sistem Ortopedija noge na “o”

noge na “o”

Pozdravljeni!
Imam hčerkico staro 16 mesecev, ki je shodila pri trinajstih.Skrbi me ker ima obliko nog izredno na “o” in se mi zdi kot, da bi ji pri hoji vleklo nogice narazen.Zaradi tega težje hodi in včasih ima tudi probleme z ravnotežjem.
Naj povem, da smo ji do starosti enega leta redno dajali AD3 vitamine in je pri slikanju kolkov pri treh mesecih bilo vse ok.Oglasili smo se tudi pri pedijatru, ki pravi , da je to lahko dedno.Moram priznati, da mi je teško ko gledam kako se otrok matra pri hoji in se težko sprijaznim z takšnim odgovorom. Zanima me ali je to pogost pojav pri otrocih in če se noge potem same zravnajo.

Lep pozdrav!

To je zelo pogost pojav v tej starosti. Praviloma imajo vsi otroci v tej starosti noge nekoliko na “O”, stopnja te deformacije pa seveda varirira, pri nekaterih je to pač bolj izraženo. Ta deformacija se z rastjo zmanjšuje in se praviloma povse3m korigira.

mag. Martin Mikek, dr.med. Specialist ortopedije Artros, center za ortopedijo in športne poškodbe Tehnološki park 21, stavba D, 3. nadstr. 1000 Ljubljana Tel: 01 518 7063 / 01 518 7064

New Report

Close