Najdi forum

stopalo

Pozdravljeni!

Naslov teme sem dala stopalo, saj ne vem strokovnega izraza za problem, ki ga imam. Rast mi je začela kost pri palcu na levi nogi. Čeprav je izboklina še majhna, se vidi, da se je prst začel uvijat (palec pod kazalec).
Rada bi to ustavila, z vajami ali kakršno koli drugo metodo, da se stanje ne bi slabšalo. Prosim za nasvet. (to se je zgodilo v zadnjih dveh mesecih, prej teh problemov nisem imela, le včasih me je bolela “kost” pri palcu)

Najlepša hvala za odgovor

________________________________________________________ <http://matjer.moj-album.com/>

Spoštovana,
Glede na opis vaših težav gre zelo verjetno za nastajajočo valgus deformacijo palca, ki je ena najpogostejših ortopedskih težav. V primeru takšne deformacije priporočamo nošenje širše obutve. V trgovinah z medicinskimi pripomočki si lahko kupite tudi opornice za palec ali različne blazinice, ki jih namestite med palec in drugi prst in tako korigirate deformacijo. Posebnih vaj, ki bi vam lahko pomagale korigirati to deformacijo pa žal ni. V kolikor deformacija napreduje do te mere, da je glede bolečin ali izgleda zelo moteča pa je možna operativna korekcija.

mag. Martin Mikek, dr.med. Specialist ortopedije Artros, center za ortopedijo in športne poškodbe Tehnološki park 21, stavba D, 3. nadstr. 1000 Ljubljana Tel: 01 518 7063 / 01 518 7064

New Report

Close