Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Gibala/Gibalni sistem Ortopedija Vnetje v rami

Vnetje v rami

Spoštovani,

naj vas najprej lepo pozdravim v naši sredini 🙂
za vas bi imela kratko vprašanje; sem noseča (20 t) in “doletelo” me je vnetje obsklepnih tkiv v levi rami (da gre za to mi je dejala moja splošna zdravnica), ki me kar močno boli (posebej zoprno je pomoči, ker mi ne da spati) in zmanjšana je tudi gibljivost roke. Podobno sem imela kaki dve leti nazaj v desni rami, vendar sem takrat jemala nesteroidne antirevmatike (Elderin), ki pa jih zdaj kar ne upam… Lahko s kakšnimi drugimi metodami pripomorem k izboljšanju?
Hvala za odgovor in lep pozdrav!
Mira

p.s. imam 33 let; je to znamenje, da znam imeti težave z revmo?

Seveda lahko, svetoval bi vam da vas vaša zdravnica napoti na vodeno fizikalno terapijo, ki pa naj ne bo preveč intenzivna. Izogibajte se tudi kakršnihkoli del z obolelo roko, pri katerih je komolec v ali nad nivojem rame (pomivanje oken, obešanje zaves…) saj takšni gibi povečujejo težave. Večkrat dnevno si po 10 minut ramo hladite oziroma masirajte z ledom – v lekarni se dobi tudi posebne kriopak vrečke, ki so namenjene prav hlajenju sklepov. Običajno težave, ki jih opisujete niso povezane z revmo, zato mislim da se vam glede tega ni potrebno bati.

mag. Martin Mikek, dr.med. Specialist ortopedije Artros, center za ortopedijo in športne poškodbe Tehnološki park 21, stavba D, 3. nadstr. 1000 Ljubljana Tel: 01 518 7063 / 01 518 7064

New Report

Close