Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Rak Limfom in levkemija nevtrociti

nevtrociti

Pozdravljeni!

Zanima me, ali je kdo od vas imel med ciklusi kemoterapij nizke nevtrocite v krvi, (precej pod mejo) in ali vam je osebni zdravnik predpisal kakšna zdravila?

Hvala za odgovor in lep pozdravček!
Helena

Najbrž si mislila na neutrfilce….

Neutrofilci so nizki, ker jih zbije v poden KT. Ponavadi malo počakajo, da se spet dvignejo, potem pa sledi nova doza KT. Brez panike. Samo pazi naj, da si bo umival roke, da ne bo med bolanimi ljudmi, …. skratka pazi naj se vseh vrst okužb, ker je sedaj njegova odpornost bol zanič.

Sicer pa je to kar pogost pojav.

Kristina Modic Ne-Hodgkinov limfom 2004/2005 http://monoblog.over.net/kristina/ http://krstina_modic.tuditi.delo.si/

Ja, verjetno so res neutrofilci…
Hvala ti za hiter odgovor!
Jutri greva na 4. kemo, (če bo kri uredu) v torek na Miklavža pa 1. ultrazvok, da vidimo če se je kaj zgodilo……

Lepo se imej!

Ja, superrrr, potem je to že prva vmesna kontrola…. Le glej, da ga boš nagradila po UZ-ju. Ker je priden in ker se bori! Pa še Miklavž…. kakšno dobro čokoladko…. Lindtovo z mandli in pomarančo…. Ubijalsko dobra je. 🙂

Aja, neutrofilci so lahko že jutri dobri, tudi, če so bili danes zanič… Take imam jaz izkušnje, zato držim pesti, da mu ne bodo prestavili KT. Če mu pa bojo, pa tudi ni panike. 🙂 Važno, da gre dalje zadeva in da boste poleti že imeli en fajn dopustek!

Kristina Modic Ne-Hodgkinov limfom 2004/2005 http://monoblog.over.net/kristina/ http://krstina_modic.tuditi.delo.si/

Bom upoštevala tvoj nasvet glede čokoladke! Verjamem, da je dobra!
Aja, še to: včeraj sem prvič probala indijančke ( pa ne žive), in takoj, ko sem ga popapcala sem se spomnila nate. Saj so to tvoji antioksidanti a ne?!

Ja, tako je kot pravi Kristina: danes so nevtrofilci nizki, jutri pa zrastejo.
Običajno pa na rast nevtrofilcev, ki jih je več vrst opozarjajo retikulaciti (upam, da sem prav napisala ) vrednost Rtc.
Lp, petra

Lep pozdrav in lep dan, Petra _______________________________________ Bolečina ni nič manjša, samo s časoma se naučiš živeti z njo. Cmok v nebesa, tvoja mami

JA, indijančki in to Peksovi (po novem Mlinotestovi ali Intesovi – pozabila) so moja podporna terapija. Pa kisle gliste Haribo – cela vrečka. 🙂 Njam!

Kristina Modic Ne-Hodgkinov limfom 2004/2005 http://monoblog.over.net/kristina/ http://krstina_modic.tuditi.delo.si/

New Report

Close