Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Rak Limfom in levkemija kronična limfatična levkemija

kronična limfatična levkemija

Živjo !

Diagnoza: ne-Hodgkinov B- celičen, nizkomaligen limfom, IV. stopnja, s 50% emisijo v kost. mozgu, t.i.: kronična limfatična levkemija, v stanju mirovanja , oz. zeloooo počasnega napredovanja? Trenutno ne pride v poštev nobeno zdravljenje, samo opazovanje, hkrati pa živeti čimmanj stresno, čimbolj zdravo?…in podobno.
Sedaj pa k vprašanjem.
Prosim vas, javi naj se kdo, ki ima podobno bolezen, ali kdorkoli s kakršnimkoli nasvetom glede tega.
Predvsem me zanima” zdravo” življenje.
Poslušala sem ga dr. Jezerškovo, ki nam je lepo povedala, da pred in med samim zdravljenjem odsvetuje podporno zdravljenje, saj s tem hranimo zdrave in bolne celice, po zdravljenju pa lahko.
Kaj pa naj dela mama? Brocculin, redarpin, rdeča pesa, makrobiotika, to uživa že sedaj. Mislili smo naročiti tudi PHES-živo vodo!?
Prosim vas za vaše izkušnje, če jih ima kdo, ali pa pozna koga, ki se je soočil s podobno diagnozo.

Preživite lep dan, čeprav zgleda bolj turoben, upajmo, da bo morda vikend lepši.

Simona

Živjo, Simona,

kaj pa, če bi poskusili s kakšno tujo “bio” kliniko…. Poglej spodaj pod “BIO”…. Kontaktiraj jih po mejlu, prevedi diagnozo v angleščino in se pozanimaj, kaj bi ti oni svetovali…..

Sicer pa tudi moja onkologinja zagovarja trditev, da med zdravljenjem nobenih vitaminov, po zdravljenju pa lahko. Kaj pa vem…. samo pri tvoji mami za 1x ne bodo še zdraivli, zato je morda res smiselno poisakti kakšno zadevo, ki bi pomagala….

Ena naša članica z nizkomalignim limfomom (ne vem točne vrste) je šla v Avstrijo po injekcije bele omele. Baje je dobra za nizkomaligne limfome…. To ti sporočam samo tako – kot info. Zadeve nisem preverila na lastni koži.

Ampak kakor koli, mislim, da bo najbolje, da se obrneš na katero od teh bio klinik v Nemčiji, ki stojijo za vsemi preparati, s katerimi zdravijo. Tudi sama imam namen kontaktirati eno od njih… čisto iz firbca….

Kaj je ZDRAVO življenje? Zame sledeče: raznovrstna hrana – tudi različno meso, jajca, mlečni izdelki, čim manj kruha, maščob in cukra (s cukrom mi lih ne uspeva….), čim več sadja in sveže zelenjave….. dodajanje osnovnih vitamionov in mineralov (antioksidanti!), zmerna fizična aktivnost in mirno življenje, DOBRA VOLJA, NASMEH NA USTIH, nuditi si čim več tistega, kar te osrečuje…. treba je živeti za vsak dan sproti in biti srečen vsak dan sproti.

Pozdravi mamo! Ampak a veš, da sem vaju zgrešila na predavanju….. Škoda!

Kristina Modic Ne-Hodgkinov limfom 2004/2005 http://monoblog.over.net/kristina/ http://krstina_modic.tuditi.delo.si/

Kristina,
tudi mi bomo ( samo ne še zdaj, čez kak mesec, dva) poskusili pridobiti več informacij o “BIO” zdravljenjih v Avstriji oz. Nemčiji, bi pa te prosila, v kolikor boš ti dobila že prej kaj informacij, če mi jih lahko posreduješ na forum.
Kar se pa tiče “zdravega življenja” pa imaš prav, čimveč smeha, dobre volje, poz. energije..
Veš, sam to je včasih tako težko. Sploh na začetku takih udarnih diagnoz, kot si sama rekla, lani ti je BOŽIČ kar spolzel mimo, letos pa ti bo že lažje, lepše, tudi zato, ker je ta hud udarec mimo, uspešno zdravljenje tudi, sedaj lahko verjetno “lažje dihaš”. Mi pa smo letos v “krču” še ne čisto jasne diagnoze, v negotovosti, kaj, kako, se iščemo…
Ni preveč smeha, dobre volje, najbrž je ne more biti. Imaš pa prav, ko praviš, da moramo biti hvaležni, veseli za vsa podarjen dan posebej.
Ja, na predavanju sva pa sedeli s sestro poleg tebe, sam kar ni bilo nekako priložnosti za zbližanje. K tebi sta potem pristopila dva gospoda, midve pa sva tudi stopili k eni gospe, ki nama je povedala svojo zgodbo.
Bom se pa povezala tudi s Tapo ( Taja ali Tanja, ne vem točno), da mi pove tudi svojo izkušnjo.

hvala in čau,
lepo se mejte.

Simona

Ma, ja, saj vem…. ni ravno prijteno obdobje. Ampak kljub vsemu, če se prav spomnim, so me domači prav v temu obdobju izdatno bodrili. Ne vem sicer, kje so nabirali moči, da so bili tako pogumni in dobrovoljni….. Da ne govorim o prijateljih – tudi oni so me bodrili. Organizirali kakšen štos, da sem imela dodatni motiv, da sem si vsak dan posebej naglas – pred špeglom ponavljala: “Tina, ti si faca, ti si močna, zmagala boš… Potrudi se!” Pa je kar nucalo.

Simona, najhujše je obdobje, ko ne veš kaj dosti o bolezni, zdravljenju, prognozah… Skrajšajte si to prvo obdobje šoka tako, da se maksimalno informirate o bolezni in ukrepate v največji možni meri. Ne čakati 1 mesec, da boste navezali stik z bio kliniko. Ne samo z eno, z večimio navežite kontakt. Ne čakat samo na eno informacijo. Gasssss! To iskanje informacij, kakšna vzpodbudna informacija…..to ti da moči in volje. Pa ne samo mami, vsem vam!

Kar se tiče info… Ja, veš, da ti bom sporočila…..

Kontaktiraj še Tajo, pa mogoče ne bi bilo slabo poizvedeti glede bele omele….. In zadeve začeti jemati, če je jemanje smiselno, čim prej. O tem, ali je jemanje smiselno se posvetujte tudi z onkologinjo…. Naj vse pregleda, tako, kot je Taji pregledala njen sistem njena onkologinja.

Če boš pri volji…. in mama, v ponedeljek, 5.12. ob 17h bo delavnica (na isti lokaciji kot zadnjič ptredavanje), ko bomo delali novoletna darilca za bolnike z rakom….. tam bo možnost za klepet, izmenjavo izkušenj….., skupaj bomo lahko naredili “bojni načrt”….. En ve nekaj, drug spet nekaj…. SKUPAJ SMO MOČNEJŠI! In uspešnejši!

Kristina Modic Ne-Hodgkinov limfom 2004/2005 http://monoblog.over.net/kristina/ http://krstina_modic.tuditi.delo.si/

New Report

Close