Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Rak Limfom in levkemija Kristina

Kristina

Pozdravljena,
morda dvigam prah, ampak mene je strah. Pol leta mi gre samo navzdol. Iz diagnoze: kronična urtikarija so me napotili na tirološko: kronični limfocitni tiroiditis, pa še naprej k drugim specialistom. Problem je v tem, ker nihče ne posluša, da me stiska v grlu, pokašljujem (suho in kakor da bi se silila).
Dihanje ni oteženo, seveda so še drugi simptomi, oblivi, sedimantacija,…
Kaj menite? Hvala.
Z

Zena,

ne vem, kaj bi ti rekla… Tvoji simptomi lahko pomenijo marsikaj, lahko tudi nič. Lahko sicer tudi limfom, vendar za to moraš opraviti določene teste. Krvne in predvsem rtg pljuč, glede na to, da kašljaš.

V grlu te stiska zaradi tesnobe. Tako je stikslao tudi mene, ko sem bila v fazi diagnostike, ker sem bila prestrašena, kaj se bo izcimilo.

Glej, jaz ti svetujem, da te splošna zdravnica pošlje na rtg pljuč in tam se bo takoj videlo, če je kaj mehanskega, kar ti povzroča kašelj. Čeprav je tudi čisto možno, da tvoj kašelj in stiskanje v grlu izvira predvsem iz tensobe in stresa zaradi strahu pred boleznijo in zaradi negotovosti.

Ali lahko malo bolj razložiš tvoji dve diagnozi. Namreč nisem strokovnjak in edino, kar si laično razlagam je to, da je nekaj v povezavi s ščitnico.

Drži se in upam,d a se bodo stvari čim prej razjasnile.

Pozdravček,

Kristina Modic Ne-Hodgkinov limfom 2004/2005 http://monoblog.over.net/kristina/ http://krstina_modic.tuditi.delo.si/

Morda ti lahko kaj pomagam, ker imam tudi jaz to bolezen.
V bistvu ščitnica ustvarja protitelesa proti sami sebi in se počasi uničuje.
To čutim kot ponavljajoće vnetje ščitnice, zato me tišči v grlu, mi gre na bruhanje, sem slabotna in živčna, imam vročino in še kaj, včasih je nevarnost, da človek zapade v depresijo. Pomagalo mi je, da sem se prenehala živcirati , pozabila na ščitnico in s tem za 20 let zaustavila napredovanje bolezni. Le na preglede sem redno hodila – osebna zdravnica mi je 1 x letno pošiljala kri na preiskavo (TSH). Če nehaš misliti, da si bolana, živiš veselo in breskrbno, se sproščaš v naravi, spiješ kozarček terana po koslu, telovadiš in si izboljšaš imunsko odpornost – s tem si največ pomagaš – življenje je lepo.
V nasprotnem primeru, če se živciraš, pa hitro pride do tega, da se vnetja ne prenehajo, kar privede do izčrpanja ščitnice in celega telesa, zapadeš v bolezen, dobiš hipotirozo in se končaš na tabletah, kot sem to zdaj jaz naredila po tem, ko sem 20 let imela mir.

Beti in Zena!

Msilita nase, izogibajta se stresu in čim bolj zdravo živita! Vem, da je lahko biti pameten, vendar to je edina pot. Tudi sama se počasi discipliniram v tej smeri, da sem prva na svetu jaz, potem vsi ostali.

Držta se!

Kristina Modic Ne-Hodgkinov limfom 2004/2005 http://monoblog.over.net/kristina/ http://krstina_modic.tuditi.delo.si/

Lepa hvala obema, včasih je tako težko narediti najenostavnejše.

LP
Zena

New Report

Close