Najdi forum

S fantom sva šla narazen pred 3 meseci. Sva že živela skupaj, potem pa sem se jaz odselila nazaj domov. Končala sem jst, kr sm imela dost njegovga pohajkovanja po kafičih, pa nikamor nisva nikol šla, pa….še bi lahko naštevala. V teh 3 mesecih sem se kar dobro postavila na noge, on pa kar ni mogel sprejeti, da je res konec. Prvi mesec mu je še odgovarjalo, potem pa zmerom manj. Pred tednom dni me je klical, v solzah mi je dejal, da se bo ful potrudu za najino zvezo, da mu morem dat še eno priložnost. Da se bo potrudu, da bova skupaj kam šla, da bova skratka midva v prvem planu, potem pa kolegi. Naj povem še to, da sva oba stara 30 in da se vsekakor želim že končno enkrat ustalit. No, pa sem popustila, ker ga imam še vedno rada. Ta prvi teden je bil super, danes pa….kaj naj rečem. Razkuru me je in spet sem imela možnost “uživat” v meni že znanih občutkih, ko sem imela pritisk na 300. Za jutri sva bla dogovorjena, da se greva dop. kopat, pop. pa bo on šel domov, kr je obseden z nogometom in ne sme zamudit nobene tekme. Ok, sj razumem. Pa sm mu jst rekla, da bom šla pop. z njim, tako da bova še noč preživela skupaj, kr pri meni ni želel spati, kr kao ne dobim tapravga programa, da bi gledal tekme. Pa sm se pač jst povabla k njemu, konec koncev sem živela tam zadnji 2 leti.Bova pa skup gledla nogomet, sj nism čist anti za te zadeve. Hja, pa je takoj nastal problem, kr on kao še ne ve, kdo od kolegov bo prišu k njemu gledat tv, al pa bojo mogoč šli v kako oštarijo jo gledat…Da mi bo jutr sporoču, al lahk grem k njemu al ne. Halooooo in on je še tedn nazaj govoru, naj ga rešim te agonije, kr brez mene bo kr znorel! Kdo je zdej tu nor? Men je po pravic povedano vse dol padlo. Pa tok fajn je blo spet živet mal v iluzijah, da bo zdej drugač:(

Dora, najbrž ti ne bom nič pametnega povedala, saj je moja zgodba na las podobna tvoji. Prav tako jaz ne vem kaj narediti in ničesar ne razumem. Vse skupaj se mi zdi že nočna mora. Od moje odselitve od njega je sicer minilo več časa kot pri tebi, a še vedno se vrtiva v istem krogu. Tudi meni je rekel da bi rad nadaljeval z mano, a vse kar naredi, je podobno nasprotnemu.

Poznam iluzije ko misliš da zdaj bo pa steklo, potem pa razočaranje, ko spet ne gre. Ali ti je on rekel da preveč kompliciraš ali se to sprašuješ sama? Tudi pri meni je bilo izrečeno takšno vprašanje iz njegovih ust. Poznam vse to, potrpiš, upaš, verjameš, ko je dovolj ti poči film in vse se pomakne na začetno točko. Jaz sem zdaj na tem, da ga dokončno odpišem. Ne vem če mi bo uspelo. Tudi jaz ga imam še vedno rada. Sporoči kako vama bo šlo, držim pesti da bo čim boljše.

Verjetno bom tud jst na tej točki potegnila črto, sploh kr vidim, da res nikoli ne bo boljše. Pa tako dobro mi je že šlo, pa mu je uspelo v enem tednu porušiti vse, kar sm prej delala na sebi tri mesece. Pa sm spet na začetku. V slabi koži, z občutki manjvrednosti, krivde…..

To da se bo ful potrudil za vajino zvezo sploh ni rečeno, da je mislil, da se morata zdaj pa kar zlimat skupaj. Če sta bila že dopoldne skupaj, pa res ne bo konec sveta, če preostali del dneva in noč preživita ločeno.

Res, na stvari gledam zelo drugače kot večina punc. Poglej, živela sta že skupaj in šla sta narazen, z razlogom. Zdaj pa bi ti na vrat na nos spet priletela k njemu nazaj in živela z njim dan in noč-oh, pardon, noč ne, ker je on po kafičih. A imaš vsaj malo dostojanstva?

Čeprav se želiš ustaliti, to nikakor ne bi smelo pomeniti samo kraja, kjer bi se ustalila, ampak predvsem bi moralo iti za ODNOS med vama-da bi bil ta bolj ustaljen in trden. Odnosa pa ne moreš graditi na hitro, sploh takrat ne, ko je že enkrat porušen.

Meni se pa zdi, da le malo preveč kompliciraš… ok, šla sta narazen zaradi razno raznih problemov… sedaj pa se trudita na novo… en teden je bilo vse lepo in krasno, sedaj pa se je prvič zataknilo zaradi enega nogometa, ker ga pač rad gleda, … pa naj ga gleda v družbi svojih prijateljev, pa pusti mu malo svobode, naj ima svoje prijatelje, naj gre kdaj v njihovo družbo, ti pa se ta čas zamoti s kakšno drugo stvarjo, ki jo rada počneš… če je drugače vajin odnos urejen, če se imata rada, se spoštujeta in si zaupata, ne vidim problema…

Prvi mesec mu je še odgovarjalo, potem pa vedno manj…
Ti to nič ne pove? Takšen je, da rad hodi po kafičih. Takšnega imaš, saj ga poznaš. Nikar ne misli, da boš zdaj z istim fantom, ker sta začela na novo, spoznala nekoga novega v njem. Ali si mislila, da se je spremenil? Ni se in se ne bo, ker se ljudje ne spreminjajo. Če ti ni odgovarjalo življenje z njim in si že naredila konec, boš prišla spet na isto, ker je isti fant.

Seveda je zdaj nogometno prvenstvo, ampak če ne bi bilo, bi bilo pa kasneje kaj drugega. Če si takšna, da si rada z nekom dan in noč, bo tvoj pravi partner tudi takšen. Zakaj bi se dva neprimerna mučila skupaj?

Ali sta prišla spet skupaj, ker je težko spoznat koga novega? Ker si navajena biti z nekom? Ker ti je bilo težko biti sama in te je morda celo grabila panika, da ne boš imela družine?

Lepo življenje ti želim!

V razmerju si povedala, kaj te moti, kaj zelis, da se spremeni, vendar se ni, zato si ga zapustila. Sedaj si spet z njim, ceprav se ni spremenilo cisto nic.
Kako naj si to razlaga? Tako, da se te da vrteti in ni nic vazno, kaj se zmenita, ker itak vedno popustis, ker ne mores brez njega.

Zakaj naj bi se torej spremenil? Zate, tako kot se obnasas, se ze ne bo. Do tebe se obnasa kot najstnik do popustljive mame, ne pa kot do partnerice.

Nasvet: najdi nekoga, ki bo odrasel in dober tak, kakrsen je. Da si z nekom, pri katerem si stalno pod stresom, je nezdravo in ti bo zelo skrajsalo zivljenje, veliko bolj, kot ce bi bila sama. Misli nase in na svojo sreco. Razumem, da se zelis ustaliti, toda mislim, da ti on ne more nuditi tistega, kar bi ti rada. Potem bos imela se majhnega otroka, on pa bo tacas posedal po kaficih, namesto da bi ti pomagal. To ni nobena ustalitev, ampak en cel kup dodatnih problemov.

Ce si se dobro postavila na noge v casu, ko nisi bila z njim, se poglej v ogledalo, reci tisti osebi, ki jo vidis, da je ona vedno prva, in ji to tudi dokazi.

Lubica, nikdar ne bo drugače. Je nezrel, ampak odrastel tako ne bo nikoli. Sir dozori, sir, moški ne.
Pusti ga in bodi raje sama, boš vsaj mirno živela.

ej punce, naj vam povem da sem jaz imela enega takega tipa 7 let. Prošnje,obljube da bo drugače, pa ni bilo,pa moji ultimati, pa spet obljube….kot pri vaju…

Dobro preberite to, ker je resnica: NIKOLI SE NE BO SPREMENIL, MOJ SE NI,tudi drugi podobni se niso.7 let je imel iste finte. Končno sem odšla za vedno in se nisem več vrnila. Še vedno je prosil, obljubljal, njegova mama me je še dve leti klicala naj se vrnem…

NIKOLI!

Zdaj imam čudovitega moža, ki mi pomaga pri vsem, skuha mi, brez problema opere perilo, imava dva čudovita otročička in zanju skrbi tako kot jaz, skratka SREČNA SEM.

Če bi pa ostala z bivšim, bi pa verjetno zdaj pisala na ta forum in se spraševala kaj naj storim

Punce, pamet v roke, če vam je to kaj pomagalo kar sem napisala….

Pozdravček

Če tvoja pamet ustreza znanju slovenščine,ki si jo pokazala na tem forumu,potem imaš natančno takšnega partnerja,kot ga potrebuješ.

Klara,če si pa ti tako pikolovska,pa bolje da nimaš partnerja.Ali pa drug drugega popravljata pri izgovorjavi?
A ne vidiš da ima dekle probleme…

Nekaj novega:vse ki ste šle narazen ko ste želele spremeniti partnerja ste ugotovile isto:da se ga ne da.Dober nasvet,resno mislim.
Ampak kako najti takšnega ki je drugačen?A še sploh obstajajo moški ki z veseljem pomagajo v gospodinjstvu,pa da jih za to ni treba prositi kar nekajkrat?

Pardon, ali sem prav prebrala?

Ali še živijo moški, ki z veseljem “pomagajo” v gospodinjstvu???

Moški naj v gospodinjstvu ne samo pomagajo, ampak prevzamejo svoj del odgovornosti in skrbi za družino, ženske pa jim moramo to dopustiti in omogočiti – tako, da ne delamo namesto njih in jih ne razvajamo.
Dokler jih bomo prosile, ne bo nič. Namesto prošenj je treba prestopiti umazano perilo razmetano v kopalnici po tleh, prezreti nepomito posodo v kuhinji in iti mirno na sprehod in se tam dobro imeti.

LP

Draga MAJA 789

Nisem pikolovska,imam partnerja,samo dobesedno žali in ponižuje me odnos do pisane slovenske besede.Kaj vsi,ki sodeljujemo na forumu nismo vredni toliko,da se problem napiše v jeziku,ki je berljiv?
Niti nisem stara,nisem slavistka in imam najstnika in pubertetnika,torej sem na tekočem tudi s slengom-ampak iz spoštovanja (in neke splošne kulture posameznika) do sodelujočih na forumu,se trudim pisati tako,da jezik ne žali nikogar.
In kar se tiče partnerja-ja,se popravljava pri izgovorjavi,predvsem,kadar komu uide množina namesto dvojine.In ponosna sem na znanje materinega jezika.
Kot sem že omenila-jezik je stvar človekove kulture in razgledanosti,draga Maja 789.
Lep dan.

Moški se ne bo nikoli spremenil, je takšen kot je. Eni so mamini sinčki, enim so kolegi več itd…
In ti si vredna več, kot ti on daje vedeti da si. Veš, kljub temu, da ga imaš rada itd…te s takim dejanjem ponižuje, zato kljub ljubezni, ki jo čutiš, nima smisla da sta skupaj.Vredna si več, ne boj se ostati sama in poišči nekoga, ki bo znal to ceniti. Če ostaneš z njim, boš otopela, sama sebe zasovražila, da dovoliš njegovo ravnanje.
Odidi, poišči srečo, verjemi da te nekje čaka…
Bila pred leti na istem kot ti, odšla in šele takrat sem se začela ceniti. Tudi samsko življenje nekaj časa je prijalo, sedaj pa našla nekoga, ki je to kar sem iskala…Vsaj upam, če pa bi se začela ponavljati stara zgodba, kar močno dvomim, saj sem tudi jaz drugačna, bi pa šla po svoji poti naprej…
Vso srečo želim!

Draga Klara, tvoje pisanje bo veliko laže prebrati, če boš za ločili začela uporabljati presledke. Pisanje brez presledkov je namreč enako moteče kot uporaba slenga. Mimogrede, jezik je materni, ne materin.

ma punce pustite svojim moškim dihati..in seveda za vas najboljše da jih zaprete v kletko!!!
jaz sem s fantom 6 let, in nikoli mu nisem tečnarila kaj sme delat in kaj ne(enako on meni).če mi ne bi ustezalo, da hodi s prijatelji ven,na treninge …bi si pač poiskala drugega.KER OSEBE SE NE SPREMINJA,TO JE PRAVO TRPINČENJE!kako bi vam bilo da vam skoz nekdo teži pa dej tako,pa to ni v redu,ne hodi v shoping,ne glej tv…..
problem je v vas,ne v njih,preveč holivudskih filmov gledate,kje pa piše, da morata dva bit 24ur na dan skupaj…ufff kako naporno,še na wc ga po mojem ne pustite:))
vi sploh ne rabite moškega, ampak moškega preoblečenega v žensko:))ja verjamem taki so najboljši,ampak po mojem imajo tudi več ženskih hormonov kot moških:))

(sedaj po 6 letih,stara sva 27 let, je moj več z menoj kot na začetku skozi s prijatelji.., in res redkokdaj me ne vzame s seboj.pa se to, vsi priajtelji so zaenkrat brez punce in štekamo se super…)
nasvet:nehajte težit!!!

Jaz sem imela tudi 7 let takšno vezo kot ti. Nikoli ni bilo boljše, skozi so bile prazne obljube. A jaz nisem imela moči, da ga pustim, ker sem ga imela preveč rada. Napaka. Kolegi so mu bili več, na dan je spil najmanj liter vina, že drugi so mi govorili, kako lahko imam takega pijančka. Bila sva sicer mlajša, stara sva bila 16 let, ko sva začela in potem vsa ta leta grozno trpljenje zaradi kolegov in alkohola….Ko je bil z mano in trezen, pa je bil idealen moški, ki si ga želi vsaka ženska.
Gledala sem druge fante in vsi so se mi zdeli slabši od njega (razen te pijače in kolegov). Pustila sem ga večkrat, a je vedno prišel k meni z rožico, me prepričeval in hodil za mano, da sem popustila. Takšen odnos je vedno slabši, trpiš ti in on, ker ga omejuješ. Meni je celo rekel, da takšen je in se ne bo spremenil niti pri tridesetih. Pri triindvajsetih, ko je šel v vojsko, sem ga pustila. Nesramna sem bila v očeh vseh, ker ravno takrat, ampak je bila edina šansa, da ni mogel hoditi za mano in me prepričevati.
Bil je grozno razočaran in prizadet.

Čez dve leti sva se srečala in mi je dejal, da sem mu naredila uslugo in se mi zahvalil. Ljubezen med nama je še zmeraj bila, ampak nisva bila za skupaj. On je potreboval “life”, čage, alko, kolege, neodvisnost. Hkrati si je želel mene, da bi to prenašala, ampak jaz sem hrepenela po resni zvezi, odgovorni zvezi. Spoznala sem fanta, ki je bil čisto kontra prejšnjemu. Bila je ljubezen na prvi pogled in danes sem z njim poročena in imam krasnega sina.

Žal mojega bivšega ni več med nami, saj je umrl v prometni nesreči – povzročil jo je alkoholiziran voznik.

ppp

Ti pa nehaj pametovati in uživaj v svoji idilični vezi. Ko bi bilo vse kar si napisala res bi bilo vse super. Tukaj teženje nima nobene veze. Problem je ponavadi v tem, da ženska premalo teži ali prepozno začne težiti, takrat ko je že prepozno……..
Ljubosumje, teženje, zasledovanje, preverjanje,….. meni je to vse tuje, pa sem vseeno mislila kaj imam, da je moja veza edinstvena in sem se zmotila in to “big time”!!!!!
Če bi ga pustila prej ali težila malo več bi bila sigurno na boljšem kot sem, tako sem mu pa totalno zaupala in me je izigral na celi črti. Pa nisem naivna frklja, samo zaljubljeno sem šla skozi življenje v stilu “živi in pusti živeti”!!!! Kakšna iluzija.

Moja stara prijateljica pri 73 letih zmerom ponavlja: v ljubezni poslušaj srcer IN razum ali pa se potopiš v nesrečo. Srce ni vse.

Priznam, meni to tudi ne gre nabolje.

New Report

Close