Najdi forum

Saj sploh ne vem več kaj bi rada.
Berem vprašanja,odgovore,nasvete,… a se ne najdem v vsej tej “zmešnjavi”.
Moje življenje bi opisala tako:živim,torej obstajm? Obstaja moja zunanjost,notranjost je delno prazna delno zmedena.Da bi zapolnila praznino delam napake,prizadenem ljudi,ki so mi stali ob strani,se igram z njihovimi čustvi.
Partnerja imam že več let.Katastrofa.Žal mi je za vsa ta leta,ki sem mu jih dala.Ne vem a ga imam rada ali je vse samo navada.
V “iskanju samega sebe” sem naredila usodno napako.Izgubila sem najboljšo prijateljico,saj se nisem znala niti se nisem hotela upreti njenemu fantu. Žal mi je,pa mi ni.Žal mi je,da sem izgubila najboljšo prijateljico,a ni mi žal kaj sem naredila.Njemu je to normalno,nisem prva ne edina,pač ena več.
Moj me ne razume,niti me noče.Je tak obseden z svojo vizijo prihodnosti,da gre življenje mimo njega,pa se tega niti ne zaveda. Poslušat ne zna,samo on in njegov svet zanj obstajata.
Počutim se kot rastlina,ko je sonce,sem vsa nasmejana,ko je oblačno,se zaprem kot cvet.Ne kažem bolečine,naučila sem se živeti s tem.
Zjutraj vstanem,si nadanem masko srečne osebe,grem v službo,se poskušam sprostiti,se smejati,pridem domov,snemem masko,se zaprem v svoj svet iz katerega več ne znam.
Rada bi se prijateljici opravičila,ji povedala,da mi je žal,da sem jo izgubila,rada bi mojega partnerja v tri krasne poslala,a manjka mi pogum!!!
Rada bi živela,ne samo obstajala

**** do it!Le pogumno,nikar naj te ne bo strah,čedalje bolj dolgo boš zavlačevala,čedalje bolj hudo bo.
Tudi sam se isto pretvarjam v družbi,a ko pridem domov, sem popolnoma drugačen:(To sedaj odpravljam in mi še kar gre od rok:)
Še enkrat le pogumno!Ne pusti se uničit!
LP

Ko živimo sebe, se počutimo izpolnjene! Ko se delamo, da živimo sebe, se počutimo prazne. Kjer se bolje počutiš, tja se usmeri. Enostavno!

Ja, ne vem, kako bo ta tvoja prijateljica sprejela tako opravičilo: “Žal mi je, da sem ta izgubila, ni mi pa žal za to, kar sem naredila…”

Ma, če se misliš tako opravičevat, se niti ne poskušaj… Pa kaj ti je???
Ti bi rada združila stvari, ki se jih združit ne da, zato si pa tako zmedena…

Zelo si nezrela, če pričakuješ, da te mora partner nujno v vsem razumet…
Vse kar je, te lahko sprejme in podpira.

Pa prou nič rada ga nimaš, pa zberi že pogum in ne laži mu več…

Pa prijateljice tudi ne, še najmanj pa samo sebe. Moraš ugotoviti ,odkod tvoja praznina, pojdi na kakšno terapijo – jo nujno rabiš, če hočeš normalno funkcionirati, se imeti rada in imeti rada druge in jih ne prizadevati.

As!
Komu bi se opravičevala,če nisi iskrena,če si tako nepoštena,da v končni fazi še najbolj lažeš sebi?
Sučeš se v začaranem krogu in iščeš izhod.Dokler se ne boš postavila na poštene temelje je vse brez veze.
Ta maska ki jo nosiš,ti bo slej kot prej dol padla in takrat bo kaj videti.
Naredi nekaj tako,da ne boš prizadejala ljudi,ki ti zaupajo in te imajo radi.
Igrati se s tujimi čustvi, ni v prid niti tebi.

Razčisti pri sebi kaj sploh hočeš in kdo si ti?
Ali si to res ti,ali pa igraš neko marioneto katere vlogo si se naveličala in ti ne ustreza več,ker ni več zaželjenih učinkov!

A veš da sem se pa jaz nekako našla v tvojih besedah in zelo rada bi se povezala z nekom takšnim kot si ti, pa me zanima, če si iz Ljubljanske regije? Preberi si mojo zgodbo, ki sem jo napisala v postu z naslovom LJUBEZEN PO NJEGOVO in mi povej kaj si misliš o njej, lepo prosim.

Draga As!

Hvala za iskreno izpoved! Verjamem, da veste, da boste z igranjem s čustvi drugih ljudi prizadeli ne le njih, temveč v končni fazi tudi sebe in praznina v vas se bo še poglabljala. Zato je dragoceno, da razmišljate o sebi in svojem življenju – to vam daje priložnost, da spremenite tisto, s čimer niste zadovoljni. Vzemite si čas zase in za iskanje odgovorov na vprašanja: Kdo v resnici sem? Kaj si pravzaprav želim v življenju? Kakšni odnosi in kakšno delo me bo zares osrečilo? Skušajte odgovore najti v globinah svojega glasa vesti in ne zgolj v čustvih. Pri tem vam bo lahko pomagala tudi meditacija ali kakšna delavnica za osebno rast.

Šele ko boste vse dobro domislili, se odločite za delovanje! Ko boste zares vedeli, kaj si notranje želite, boste to lažje uresničili. Seveda ne bo šlo brez težav, a verjemite, da ste dovolj močni, da se soočite z njimi!

Držim pesti za vas!

Boštjan Trtnik Šola čustvene inteligence http://www.cdk.si/sci

New Report

Close