Najdi forum

Moj dragi je trenutno v oštariji, jst pa doma pred tv-jem. Pa sj včasih paše, bit takole sam doma, sam poslušat potem tisto smrčanje….pa vonj po alkotu….brrrr, tega pa ne bom mogla dolg prenašat. Se ga tud vaš dragi občasno napije, kolk pogosto je to, oz. kaj je za vas še sprejemljivo?

Ce je zate to se sprejemljivo, si si kriva sama in ne razumem, zakaj se pritozujes.
Ko tega ne bos mogla vec prenasati, bos ze vedela in bos odsla. Vprasanje pa je: kdaj je ZATE dovolj? Pri enih se to nikoli ne konca.

Sprejemljivo….kozarček ob dobrem kosilu ali na praznovanju…
Drugače sva predvsem vodo-pivca;)

Hm…pijančkov in kadilcev se izogibam kot hudič križa…ne sam da smrdijo in so že zarad tega ogabni…so tud zateženi u božju mater…in z njimi se nimam kej pogovarjat…

Moj najdrazji je kar precej pil..sicer bolj za vikende pa vseeno ocitno prevec,saj je sedaj v bolnici ze cetrti teden…vnetje trebusne slinavke..nikoli vec ne bo smel popiti kaj alkoholnega..sedaj ve,da je pretiraval in si zeli drugacnega bolj zdravega zivljenja in namesto kaficev se je odlocil,da bo sedaj raje sportal…zalostno je le to,da mora priti do tako hude bolezni,da nekateri ugotovijo,da se lahko zivi tudi drugace..tudi razmislja precej drugace in upam,da je to zacetek lepsega obdobja in da ga bodo pozdravili…tebi pa zelim,da bi spoznala,da se ne bo spremenil,ce mu bos dovolila,da nadaljuje po tej poti…lp

Očitno mu je ljubša gostilniška družba, kot pa tvoja. Vedeti moraš, da gostilna vleče bolj in bolj in bo tam z leti vse pogostejši gost. Ženske pa to prenašajo, prosijo, vpijejo, jokajo, pa v večini primerov nič ne pomaga.

Dejstvo je, da je tvoj dragi KRONIČNI ALKOHOLIK in to si boš morala slej kot prej priznati. Piti bo hodil dokler boš to tolerirala, nehal bo edino v primeru (pa še to ni sigurno), če mu boš postavila ultimat: ti ali pijača. Če te ima zadosti rad, se bo odločil za tebe, oz. bo v nasprotnem primeru dal prednost pijači.
S tem, ko ti doma posedaš in se imaš “dobro” v svoji družbi, ga po drugi strani tudi podpiraš pri njegovem početju in zato si lahko pripišeš del krivde za njegovo pijančevanje.

Drugače pa ti toplo priporočam, da prebereš knjigo DOLGA POT dr. Ruglja, kjer boš našla odgovore na vsa vprašanja v zvezi z alkoholiki.

Draga Liu00,

se strinjam s tem, kar so vam že napisali ostali iz lastnih izkušenj. Zopet vprašanje motiva – zakaj partner pije, kako pogosto je to, kaj se dogaja, ko pride domov …

Brez pogovora in le z alkoholom in televizijo je na dolgi rok odnos mrtev. Seveda odgovornost nosita oba partnerja – danes že veliko vemo od “alkoholni soodvisnosti” drugega partnerja, običajno ženske. Res si preberite kakšno knjigo na to temo in pravočasno ukrepajte, da ne bo šla stvar predaleč. Z ukrepanjem pa začnite pri sebi – “prevetrite” svoje vzorce, pričakovanja, želje, odnos do partnerja. Ali ga imate res radi ali ste z njim le iz navade? Kdaj sta se nazadnje pogovarjala o vama in vajini skupni življenjski poti?

Naj se dobro izteče!

Boštjan Trtnik Šola čustvene inteligence http://www.cdk.si/sci

New Report

Close