Najdi forum

Stara sva 30, skupaj pa 2,5 let, v nekakšnem vroče-hladnem razmerju. Vmes sva se za en mesec tudi razšla, nekaj mesecev nazaj. Moj dragi rad kaj spije in takrat je čist drug človek. Tako se je kakšno leto nazaj, na nekem pikniku pošteno napil in se želel odpeljati z avtom. Ker mu nisem dala ključev, je želel obračunati z mano, a so ga drugi zaustavili in tako je razbil “le” steklo na avtu. Nikoli nisva spregovorila o tem dogodku. Jst sm ga želela pozabiti in zdelo se mi je, da se ga tudi on sramuje. Naj povem, da me ni nikoli udaril, ne pred tem dogodkom ne kasneje, čeprav vem, da bi se takrat verjetno slabo končalo, če ga ne bi ustavili. Pred kratkim pa sva bila na nekem pogrebu, seveda je zopet nekaj spil, ravno toliko, da se mu je razvezal jezik. Pogovor je tekel o “ubogih moških” in ženskam, ki jim kao non stop teži-jo-mo. In tako začne moj “dragi” njim razlagat, da sj on je mene že enkrat lovil okrog in da kaj bi mi takrat naredu, če bi me dobu. Čist sm bla šokirana in takoj , ko sva bila nekje na samem sm mu povedala, da me je totalno užalil in da bi se lahko česa takšnega sramoval ne pa, da se hvali. Isti dan, nekaj ur kasneje, sedimo za mizo in zopet ista tema. In njegove besede: “Če bi jo takrat dobu, bi jo tak speku, ne speku, zlomu bi jo!” Je nekaj pirov v riti opravičilo za kaj takega? Saj vem, da ni. Ne morem pozabiti, žre me, zdi se mi, kot da je ta dan dokončal tisto, kar ni takrat. Boli bolj kot udarci. Me ima sploh rad?

…………..vroče-hladno razmere………….čustvena gugalnica(enkrat gor, drugič dol)…………….o tem več v knjigi Sanje Rozman: Peklenska gugalnica……….

……….vi želite pozabiti(ne videti tistega, kar boli, je težko)-beg pred problemi-ne želite videtia vajinega odnosa v realnosti ampak živite v nekakšni iluziji………….sve kar ne rešimo, pa nas spremlja in udarja toliko časa dokler ne rešimo in se kaj naučimo(notranja rast)…………

….Najprej se pogovorite z njim direktno in iskreno- o tem kar vas teži(če se sploh pogovarjata o težavah in ne-lepih situacijah?!?)

………..iz prebranega:ima vas rad na svoj(verjetno patološki) način…vendar to ni LJUBEZEN!………….in verjetno ste sami so-odvisni……..

za razmislek:
-Kaj vas je pritegnilo pri njem, da ste se vanj zaljubili?
-Kakšen odnos(ste imeli) imate s svojim očetom in z mamo-kako se obnašata do tebe?
-Kakšen odnos imata med sabo tvoja starša in kakšen njegova starša?

Vse dobro!

Ce ne misli popolnoma opustiti alkohola, se ga cimprej znebi. Resno. Zenska, ki vztraja v taksnem razmerju, zame ni mocna. Samo ucis ga, da je njegovo vedenje sprejemljivo. Ali si sploh predstavljas, kako bi bilo, ce bi imela otroke in bi morali se oni trpeti taksno vedenje? Da se bo tudi tvoja hcerka ucila, da se je treba podrejati nasilnezu, sin pa, da je sprejemljivo, ce nekaj spijes in nato prebutas partnerko?
Kdaj pa bos postavila mejo, da je dovolj dovolj? Takrat, ko to bo res kaj naredil in ne bo nobenega zraven, da bi te branil? Ali tudi se takrat ne bo dovolj (za mnoge zenske ni) in se bos se naprej sprenevedala, da v bistvu “ni tako mislil”?

Predhodnici sta se že zelo potrudili z odgovorom.
Ko boš z njim poročena, bo še več piv, ti pa vedno skulirana mama, privezana na otroka, ker oče tako in tako ne bo zanesljiv. Ko se bo streznil, mu bo pa žal, pod predpražnikom pa kup nerazrešenih delem.

Za zlomit naj si najde kaj močnejšega od sebe. Če bi se spravljal nate, se bi tudi na otroke in starejše, ker je reva in nesamozavesten, niti zrel.V kaj sploh rineš?

V tvoji zgodbi me preseneča to, da praviš, da o tistem spornem dogodku nista nikoli spregovorila in da se “ti zdi, da se sramuje.” Koliko sploh pa se pogovarjata o svojem notranjem svetu? Za dober odnos med dvema je premalo, da se nam samo nekaj zdi. Povej mu, da te njegovo nasilno vedenje boli, da te skrbi zaradi prihodnosti, da težko razumeš, zakaj pridejo takšni izbruhi nasilja in trde besede proti ženskam. Morda je odraščal v takem okolju, da se tega ne zaveda in mu je grob način domač. Važen je njegov odziv: ali lahko pogleda sebe, razmisli in morda za začetek vsaj reče “ne vem, kaj se mi dogaja” ali pa zavrne pogovor v smislu “kaj mi težiš.” Če bo pokazal vsaj majhno pripravljenost pogovora o sebi (in seveda tudi tebi, da se ne bo počutil na zatožni klopi, ker se bo potem še bolj zaprl), potem je neko upanje, ki pa bi ga jaz tudi omejila na nek čas – v smislu, če v določenem času ne bo napredka, potem ta odnos končam. Če pa je do takšnega pogovora popolnoma nesprejemljiv, bo pa skupno življenje težko, prazno, osamljeno.
In ne odlašaj, začni danes.
Zdi se mi, da si res pripravljena potrpeti, vendar potrpljenje v skupnem življenju ni takšnega značaja. Svetujem ti kakšno knjigo o samozavesti, morda Kako reči ne brez občutka krivde ali kaj podobnega.
Lep pozdrav!

Tvoj začetek z njim je zelo slab.To so prvi signali,ki bi ti mogli dati vedeti,da imaš opravka z osebo,ki te ne ljubi in se v alkoholu zelo dobro sprosti.

Predstavljaj si,da imaš z njim pravo družino in moraš bežati sredi zime bosa z otroci pred njim,ko bo v enem svojih elementov.To je samo primer,teh pa je lahko še na tisoče in še to vsak dan drugačen.

Je zelo prostaški in misli kako je originalen in kakšna faca je.Namesto,da bi bilo njega sram pred drugimi,ko se hvali kakšen odnos imata,je sram tebe.
Veš koliko sramote ti še lahko naredi.
Zanimivo bi bilo vedeti,v kakšni družini je odraščal in kakšne zglede je imel.Samo to ni opravičilo za tvoje trpljenje.
Pogovorita se le in to odkrito.Samo ob naslednjem kozarcu preveč,lahko gre korak dalje.Ali mu misliš slediti???Vprašaj se sedaj,ko še imaš čas in ni nujno,da ostaneš z njim.
Te ima za plen,on pa misli,kakšen Bog je.

Tu se je pa zelooo za zamislit, nad njim, nad odnosom, še najbolj pa nad samo seboj, da vse to prenašaš! A res rabiš takšnega fanta? Pošteno si odgovori, potem pa ukrepaj…. Predvsem delaj na sebi in si razjasni, kateri magnet znotraj tebe te priklepa na tako agresivnega fanta. Če v kratkem sama ne prideš do zaključka, je na razpolago dovolj strokovne pomoči. Ker če tega ne doženeš zdaj, bodo vsi tvoji naslednji fantje po grobosti podobni sedanjemu. Zato le korajžno!

Draga Elia,
sigurno poznaš rek: v vinu je resnica, zato v vinjenem stanju tvoj “dragi” pokaže svojo pravo grobo in primitivno naravo.
Da se te še ni fizično lotil, se najbrž lahko zahvališ samo temu, da sta skupaj šele kratek čas.
Predstavljaj si ga čez 10 let, poročenega s tabo, z dvema otrokoma, ko bo imel take izbruhe. Ti boš pa v hudem strahu z otroci bežala k sosedom. Si res želiš take prihodnosti???

Nobeno razmerje ni idealno, povsod prihaja do večjih ali manjših nesoglasij, toda če se pa odnos že začenja s takimi grobimi napadi, moraš vedeti, da se z leti vse samo še poslabšuje.

NOBEN, ampak prav NOBEN tak tip kot je tvoj, se prostovoljno ne spremeni in tudi tvoj se ne bo, pa če si ti še tako želela.
Bolje je biti sam, kot pa v nenehnem strahu.
Daj, imej se vsaj malo rada in ne pusti drugim, da grdo delajo s tabo,
zato ti toplo polagam na dušo, da se takšnega človeka čimprej rešiš.

Draga Elia,

strinjam se z dosedanjimi odgovori. Vroče – hladna so naša čustva, prava ljubezen pa ne, zato je vaše vprašanje, ali vas ima res rad, na mestu. Tudi to, da sta se pred časom za en mesec razšla, kaj pove o vajinem odnosu.

Mislim, da bo potrebno obojestransko delo na sebi (razmislite o vprašanjih, ki jih je napisala Babi) in temeljit pogovor. Povejte mu, kje so vaše meje in kaj je za vas sprejemljivo, kakšno vedenje pa ne (to morate najprej razčistiti v sebi). Veliko pove tudi podatek, da se je njegovo obnašanje ponovilo v istem dnevu, čeprav ste mu prej povedali, da vas je prizadel. Če bi vas imel zares rad, bi se potrudil in bi bil bolj pozoren. Zakaj pravzaprav pije?

Razmislite, ali si res želite biti v takšnem odnosu, če se on ni pripravljen vsaj potruditi za boljše vedenje. Ni vam treba pristajati na vse, lahko tudi odidete (dokler sta brez otrok je to veliko lažje).

Veliko prave modrosti vam želim!

Boštjan Trtnik Šola čustvene inteligence http://www.cdk.si/sci

New Report

Close