Najdi forum

Pozdrav vsem, ki ste mi stali bo strani!

Že 6 dni živim na svojem in uživam. Ni mi tako hudo kot sem si mislila, da bi bo. Trenutno imam toliko obveznosti, da na kaj drugega ne morem misliti. Samo kadar slučajno pomislim nanj, me spreleti čuden občutek v želodcu – ostra bolečina. Pa kadar grem mimo njegovega bloka – do sedaj samo enkrat in še to je bilo nujno potrebno…

Drugače pa po 14 dnevih trpljenja prvič spim celo noč, ne bruham več, jem normalno. Stanje se izboljšuje. In vesela sem sama zase.

Ali je normlno, da bo njega čutim takšen odpor – sovražim ga. Želim mu vse najslabše (vem, da se grdo bere, ampak sem čisto iskrena).
Od sobote pa do danes me niti ni poklical ali vprašal kje in kako sem, ali če slučajno kaj potrebujem… Nič. Čisto vseeno mu je. V petek pred mojim odhodom je rekel, da je stran vrgel najinih 10 let… Sovražim ga!

Še enkrat najlepša hvala vsem, ki ste mi stali ob strani!
Sebi

jest ti lahko rečem samo to, da te občudujem, da bodi močna še naprej;)

Draga Sebi, čestitam za preselitev in nov začetek. Glede sovraštva pa tole. Seveda si zelo prizadeta, čustva so razburkana in močna in še nekaj časa bodo. Vendar pa imej v mislih, da je treba najprej za seboj zapreti ena vrata, da se lahko odprejo druga. In vrata prejšnjega razmerja boš lahko zares zaprla le, ko boš bivšemu odpustila za vse hudo, kar ti je prizadejal. Odpuščanje ne pomeni, da je bilo to, kar je počel, prav, ampak da si z njim zaključila in nima več nikakršnega vpliva na tvoje življenje. Ko te ne bodo več glodale črne misli o preteklosti, zamere in jeza, boš lahko dvignila glavo, se nasmehnila in se z iskricami upanja zazrla v prihodnost. In takrat si boš tudi zares dala možnost, da boš spoznala in iskreno vzljubila nekoga novega.
Upam, da se ti bo to zgodilo čim prej. Srečno!

Lepo,sem vesela zate,da si na svojem!

Glede zamere pa tole,nič ne boš s tem pridobila.Naj mu bo odpuščeno,ker boš tudi ti lažje šla naprej skozi življenje.
Sovraštvo je zelo negativno čustvo,ki se lahko začne odražati na tvojem zdravju.Mislim resno!
Odpusti zaradi sebe!

Teh deset let,ki jih je dal v nič,naj bo to njegov problem.Sam sebi je toliko časa lagal in bil hinavski do sebe in ne do tebe!
Tebi bo tudi posijalo sonce in takrat boš tudi ti uživala v soju njegovih žarkov in niti pomisliti ne boš hotela več na nekoga,ki te je dal tako v nič!

Pa mi zdrava ostani in ne sovraži nikogar!Ni vredno tega!Sybil je lušt napisala in ima prav,ker si na čustveno razburkani barki in se ti čustva mešajo iz ene skrajnosti v drugo.
Saj bo bolje!

…stopnje prebolevanja/žalovanja so različne:žalost, jeza(sovraštvo),strah,…to je normalno….Dobro je, da si priznaš in dovoliš(kot si si sovraštvo) vse občutke in čustva in da jih daš ven…

Srečno!

hej, čestitam.

Ja, sovraštvo je popolnoma normalno. Vsaj pri meni je bilo isto. Gre za klasično fazo žalovanja po razpadli zvezi. Sledi faza globoke žalosti, nato pa počasi sprijaznjenje s situacijo in končno faza ko boš vedela, da si ga prebolela. Nočen te strašit, vendar je bolj da se pripraviš na taka čustva. Pač, ni luštno, vendar pa te bo naredilo močnejšo. Boš videla kako boš še ponosna nase. Edina napaka, ki jo zdaj lahko narediš je, da se pred njim ponižaš. Svetujem ti, da ga pustiš pri miru in živiš čim bolj aktivno življenje.

Če rabiš še kakšno tolažbo, pa kar napiši kaj sem gor. Srečno!!!

Sebi,
prvih 14 dni je najhujših, ko misliš, da ne boš preživela. Potem je kakšne 3 mesece bolečina huda, vendar znosna. Nekaka do treh let pa traja, da se čustveno ohladiš, seveda kadar so bila čustva izjemno močna.

Zate naj velja tudi rek: daleč od oči, stran od srca…še kako drži, čimmanj ga boš videla ali slišala, tem bolje zate. Izogibaj se krajev kjer so možna srečanja oz. te spominjajo na njega in če ga slučajno srečaš, na kratko pozdravi in pojdi takoj naprej.
Ne hrani se z mislimi o njemu tudi sovražnimi, ampak takoj začni misliti na kaj drugega. Jaz sem včasih v takem primeru začela kar moliti, samo da sem preobrnila misli.
Najboljše “maščevanje” bivšemu pa je: da poskrbiš za tvoj videz, da boš dobro izgledala in za tvoje počutje, da se boš dobro imela.

Bravo punca!!!

Držimo pesti zate. Vse bo še dobro, boš videla. Prvi najtežji koraki so že za taba.

Drži se.

Draga Sebi,

tudi jaz vam čestitam za preselitev in nov začetek! Naj vam bo v novem stanju prijetno in toplo pri srcu – zaradi vsega lepega, kar vas še čaka v življenju.

Cenim vašo odkritost, ko ste iskreno napisali, kaj čutite do njega. In strinjam se s predhodnimi odgovori – ja, tudi takšna čustva so normalna, jeza, sovraštvo, zamera, pa potem bolečina, prizadetost … in čez čas tudi pomiritev, sprejemanje, odpuščanje … Seveda pa ne gre prehitevati – čustvene rane rabijo svoj čas, da se zacelijo, lahko pa ste pozorni na svoje misli – in skušate v svojih mislih čim manj negativne energije usmerjati nanj. Z mislimi namreč lahko še dodatno razburkamo svoja čustva.

Vzemite si sedaj čas zase, za počitek in regeneracijo. Pa tudi za refleksijo vajinih 10 let – gotovo se vama je v teh letih zgodilo tudi veliko lepega, prijetnega … “Sprehodite” se v mislih skozi celoten vajin odnos in skušajte iz vsega, kar je bilo, potegniti čim več modrosti (temu pravimo učenje iz življenja). Poskusite pogledati tudi svoj delež odgovornosti v odnosu in napake, ki ste jih morda delali. Pa ne zato, da bi se obtoževali zanje, temveč da si jih ozavestite in da jih v prihodnje ne boste več ponavljali.

Še to, kar sem že večkrat napisal in so napisali tudi drugi iz svojih izkušenj: ne hitite v novo zvezo, temveč si vzemite dovolj časa za zaključevanje preteklega odnosa in neke vrste notranje “očiščenje”. Saj se lahko družite s prijateljicami in prijatelji ter ste nekaj časa brez partnerja. Ko pa bo prišel vaš čas, verjamem, da boste spoznali nekoga, ki bo ravno pravšnji za vas in vi zanj.

Srečno!

Boštjan Trtnik Šola čustvene inteligence http://www.cdk.si/sci

Pozdrav vsem!

Kljub temu, da sem na svojem, pa mojih težav z njim še ni konec. Prejšnji teden mi je dal odklopiti mobilni telefon (ker sva bila skupaj v družinskem paketu in čeprav sem jaz svoje račune plačevala). Ok razumem, da bi rad prekinil vse stike z mano. Jaz ga v tem času odkar sem se odselila nisem niti enkrat poklicala ali ga kako drugače gnjavila. Zakaj se je odločil za tako drastičen pristop in me o tem ni niti obvestil prej?!? Predstavljejte si kako mi je bilo, ko sem pri opereterju izvedela, da me je dal odklopiti, meni pa rekel, da so me odklopili oni, ker nisem plačala računa (katerega rok plačila je bil 20.3.2006)… Brez besed sem!

Ampak grem pogumno naprej! Z dvignjeno glavo in pozitivnimi mislimi… Drugega mi tudi ne preostane…

..(njegova) dejanja govorijo….
…slika je še bolj jasna, a ne…
Pogumno naprej!

Draga Sebi,

to, da ti je dal odklopiti mobilni telefon, sprejmi kot še en znak, da je ločitev od dolgoletnega partnerja pravilna. Z vsakim takim dejanjem se izkaže njegov odnos do tebe in na sploh do žensk. Dokler ima korist od tebe, toliko časa hoče da je vse med vama povezano, ko pa njemu ne odgovarja, pa hoče potrgati vse vezi.

Zato sama premisli, če imaš še kakšen skupen račun, ali kar koli takšnega, da bi bilo sčasoma treba kaj uradno urediti, sama poskrbi za to.

V vsem ostalem, pa če ti je še tako hudo, upoštevaj nasvet Mime, le tako ga boš ščasoma spravila iz svoje glave, to pa se sigurno ne bo zgodilo čez noč, ampak bo trajalo še dolgo časa.

Zato ne izgubi poguma takoj pri prvi krizi, saj po tako dolgi vezi lahko pričakuješ dni, ko boš komaj zmogla preživeti dan, ampak za vsako tako krizo pride olajšanje in naslednje so sčasoma vedno manj boleče.

Želim ti, da v tem tvojem boju s samo seboj čim prej zmagaš.

lp Teja

Hej Sebi,
ne morem verjeti da je bivši fant tako postopal s tabo.Res pogumno da si ga sploh lahko še gledala,ko je imel že drugo-jaz ga ne bi mogla.
Po eni strani je dobro da ga trenutno sovražiš,a je sovraštvo le drugi pol ljubezni.Ko te bo to minilo boš vredu.
Svetujem ti da ne govoriš z njim in ga ne srečuješ,ker te bo samo še bolj bolelo.Čez nekaj časa ne boš čutila ničesar več,niti sovraštva.
Ne upaj preveč,da te bo poklical,pa čeprav da te obvesti o čem..poklical te bo če mu bo kdaj žal in te bo hotel nazaj.
Moški so dosti bolj praktična bitja in tudi pametnejša.On te hoče izbrisat iz imenika,spominov,vse.Saj se bo spomnil nate,a upam da ga boš do takrat že prebolela.
Piši kaj

Drži se

Sebi, imaš kakšen mail, kjer bi lahko poklepetali? Doživljam podobno, pa bi si morda ponudili ramo v tolažbo. Kaj praviš? S katerega konca SLO pa si?

Trajnica daj pusti naslov, da ti pišem. Sem pa iz Maribora…

Škoda, da si tako daleč… Mail je: [email protected]. Bom vesela, če mi pišeš.

trajnica preveri prosim mail, ker ti ga namreč ne morem dostaviti…

pOtem pa lahko na: [email protected]. Čudno, bi tudi oni moral delovat.

New Report

Close