Najdi forum

ŽIVJO.Stara sem 28 let poročena,mati dveh otrok.Ko sem imela 10 let naju je z mami zapustil oče nakar je mami začela piti.Prihajala pnoči pijana razbijala se drla name kot da sem jaz kriva za vse ,da sem jaz njena največja napaka.Nekako sem odrasla, odšla hitro od doma ampak je moja mati mene tako zmanipulirala da je groza sploh ne more brez mene na dopust , kar naprej men nekaj rabi.Lansko leto so jo zaradi neplačanih položnic izselili iz stanovanja in zgodila semi je najhujša nočna mora moja mati pri meni. Zopet pijnčevanje moji otroci so doživljali to kar sem jaz,nato sem jo nagnala skoraj sem znorela ko nisem vedla kje je kar naprej mi zbuja občutek krivde češ jaz sem te rodila in gor spravla zdaj si mipa dolžna.Vglavnem manipulura zmano koker ji paše jaz pa ne morem reči ne oziroma rečem ne potem me pa razžira.Z možem se ogromno prekregava saj pravi da se je poročil z mano ne pa z njo,saj je skoraj vseposod z nama.Sedaj sva skregani in se ne pustim me kliče pa ji rečem da lahko pride k meni vendar, če vidim alkohol jo bom ven vrgala.Tam ko zdaj živi ne sme piti in je hodila en čas k meni in se je skos napijala pri meni.Tak trpim samo njo imam ona me pa ima za tako samoumevno vse si upa.

Živjo, Suzana!

Trpiš zato, ker si si to izbrala!

Tvoja mama je zato na tem svetu, da se boš ti naučila postavljati meje – da boš sposobna razmisliti, kako daleč boš soljudem pustila in kdaj boš rekla ne. Očitno ti gre še kar precej slabo in lekcije počasi razumevaš, zato pa rabiš vse te težave z mamo. Prej se ne bodo nehale, dokler ti ne osvojiš drugačnega ravnanja.

Če je mama sposobna dela, lahko sama poskrbi za svoje preživetje. Če je bolna, bo šla pa v invalidsko upokojitev. Ti si se sama odločila, da podpiraš njeno popivanje – ker dovoliš, da pije pri tebi. Reci ne – odstrani zadnjo kapljico alkohola iz svojega stanovanja, zlij proč, če sama kaj prinese s sabo. Ali sploh veš, kako slab je to zgled za tvoje otroke??

Lp in veliko poguma!!!!

Saj vem kaj je to za moje otroke ,zato sem prpovedala obiske in vse, alkohola nikoli ne držim doma odkrito povedano brez zamere kaj bom rekla tako sovražim alkoholike da bi jih lahko dala ob steno in streljala žal mi je za ta izraz ampak tako čutim.Kar se pa mame tiče sem uredila ampak pri sebi ne saj me tako muči to moram sama pri sebi uredit vseeno pa hvala za odgovor.

Draga Suzana,

prav je, da mami postavite mejo in da rečete “ne”, kadar je to potrebno, četudi je vaša mama. Ne dovolite, da z vami manipulira in vas izsiljuje. Moža pa prosite, naj zaščiti vas in vaše otroke, namesto da vam očita in se kregata. Kaj ni vloga moškega tudi ta, da zaščiti družino?

Veliko notranje moči vam želim!

Boštjan Trtnik Šola čustvene inteligence http://www.cdk.si/sci

New Report

Close