Najdi forum

Moj dolgoletni prijatelj, že iz otroštva, ki po moji oceni in njegovih besedah živi v solidnem partnerstvu že 23 leto, je pred 2 mesecema srečal: “usodno žensko”. Hočem reči: res je srečal 3 leta mlajšo žensko, ki jo opisuje z besedami: najbolj čudovito bitje na svetu, razumevajoča, nežna(v smislu osebnosti) a hkrati odločna, ženska s katero bi delil prihodnost…To so njegovi opisi osebe, s katero se je v dveh mesecih nekajkrat srečal(brez spolnosti), klepetal, se sprehajal, si tu pa tam poslal kakšen mesiž. In se v primežu teh čustev odločil, da se tudi loči od sedanje parnterke, če ga “nova” ženska sprejme v svoje življenje.Pa ga ni. Obljubila mu je le možno prijateljstvo(sama ima za sabo 3 zveze).Prijatelja je to čisto iztirilo.O tem njegovem dogajanju je že takoj na začetku povedal partnerki, ki je, občudovanja vredno, z vsem možnim razumevanjem sledila dogajanju. Ko pa je prišla beseda na možno ločitev, se je sesula. Sedaj sta sesuta oba: ona, ker se počuti kot rezerva, ki je dobra, ker pač ni boljše, on, ker si je nekako zgleda obetal popolnoma drugačno prihodnost. Mene kot opazovalca in prijatelja pa zanima vaše mnenje o tem: Je to, kar se je mojemu prijatelju zgodilo, samo navadna zaljubljenost v najhujši fazi? Ali kaj drugega? Kako naj mu kot prijatelj stojim ob strani?(mislim da že s tem, da ga poslušam, se z njim pogovarjanm in ga ne obsojam, naredim dosti) Moram priznati, da si nisem nikoli mislil da lahko moškega tako “zadene”. Hvala za vaše komentarje.

Hja, če bi bila na mestu te njegove partnerke, ki je samo še “rezerva”, bi šla najverjetneje stran od njega. In si poiskala nekoga, ki bi mu bila prva. In najpomembnejša.

Tale prijatelj je po mojem naredil napako, ker je povedal svoji partnerki, še preden je preveril, ali ga tista druga sploh hoče. Tako trpi še ona, partnerka, pa ji ne bi bilo treba. Čeprav bi živela v laži, a za to pač ne bi vedela. Kar ne veš, pa ne boli, ali ni tako?

Mogoče pa ga bo minilo. Mogoče je le trenutna zaljubljenost, in če je tako, je še toliko bolj nesmiselno, da trpita najmanj dva, morda celo trije. Pa še tebe je vpletel. Če nisi sploh to ti?:))

Lp

Tvoj prijatelj se je preprosto zaljubil in zgodilo se je to, kar se zgodi vsakomur, ko se zaljubi: v to žensko začel projicirati svojo podobo idealne ženske in vsa svoja neizpolnjena hrepenenja. Nasedel je lasnim projekcijam in si veliko obetal, ne da bi preveril, kakšna pa so njena pričakovanja in načrti. Ko se je soočil z realnostjo, se je rožnati oblaček razpočil in se je znašel na trdih realnih tleh.
Zdaj se mora soočiti s posledicami in se pobrati, ker pa je to povedal tudi svoji partnerki, se mora pobirati še ona. Škoda, ker bi mu bilo lažje, če bi moral poskrbeti zgolj zase. Včasih je bolje določene stvari zadržati zase.

Kaj lahko ti narediš? Lahko mu stojiš ob strani, mu pomagaš, da se poslovi od svoje iluzije in spet začne graditi odnos z dosedanjo partnerko. Dobro bi bilo, če bi se iz te izkušnje tudi kaj naučil.

Pozdravček,

Brane Krapež Šola čustvene inteligence <http://www.cdk.si/sci>

Stara 40+, se srečala, po treh mesecih se odselil od zene, 6 mesecev zatem sva skupaj zazivela, cez eno leto se porocila, nisva zidala gradov, le dala sva si moznost. Traja in je res lepo.

ja ko se vmane star panj, pa zagori in gori…..

evo še en tipček, ki nima muda, da bi bil sam, nekdo mu mora prat…in zdaj ko mu z usodno ljubeznijo ni uspelo, bo dobra tudi žena. Ženo ne ljubi, saj je to spoznal, ko je nadomestek spoznal, ampak, nedaj bog da bi bil zdaj sam in počakal, da morda enkrat naleti na tisto pravo ljubezen…ne, moško razmišljanje, bo rajš ostal pri ženi, ona bo vsa srečna, prala, kuhala, še bolj pridna in pohlevna, ker bo zdaj mislila, da je bil problem v njej in bo storila vse, da si ga zasluži, da ostane pri njej…in hopla, spet bo ena mlajša naletela in če bo čutil, da je spet zaljubljen, ker moški rabi znova in znova ta feeling, jo bo pa pustil, prej pa ne, zakaj, saj mu je dobro tako.

Za Valentinovo je bilo v prilogi ona zelo lepo razloženo stanje zaljubljenosti s strani dr.Marušiča. Tisti članek je njegova diagnoza. Ženska je videla, da mu je všeč, pa se je napojila njegove energije in ga kot črna vdova zavrgla. Govorila je tako, kot je hotel slišati. Kakšna je v resnici, pa ne ve.

On je verjetno poštenjak in s svojo naivnostjo je prizadel še ženo. Svetuj mu, da jo povabi na romantično večerjo v francosko restavracijo, ji kupi vrtnico in se ji opraviči. Po pravici naj ji prizna, da se je v rutini zaletel v neke svoje neutemeljene blodnje in je vesel, da žena želi še živeti s takšnim naivkotom. Pravzaprav se je vse srečno končalo. Zakaj bi dramatizirali. Upam, da oba vesta, da so še hujše katastofe od zaljubljenosti. Ga žena ljubi ali je samo stil kaj bodo pa ljudje rekli?On je dokazal, da je še živ!Kako bi bilo obratno?

Mislim, da je čas dveh mesecev poznanstva zelo prekratka doba in šele po delčkih začneš spoznavati osebo.

Kam se je pa tvojemu prijatelju tako mudilo?

Tvoj prijatelj je dvakrat izgubil glavo.To drugič je,ko je šel ženo gnjavit,ne da bi se sam prepričal v tem,če je ta ta druga za skupno vezo.
Veš, po svoje se mi kar dopade,da je lahko na hitro spoznal kako je naiven,pa še nič otipljivega ni imel od tega.
Bo morda čez čas spoznal,da je njegova žena tudi več vredna,kot je mislil.

Če je ona ta nova tako sladka in originalna,zakaj pa so se ji zveze rušile?Verjetno ima kakšen feler,ko ji maska dol pade?
Za tisto uro se lahko vsaka dela sladko,nežno,razumevajočo,če zna igrati.Pa naj bo celo življenje takšna.Nikoli tečna,zoprna,
zatežena,komandusna…kot so potem vse žene.

To je samo pridih sveže energije in v primerjavi z dolgoletno rutino je to balzam in nič drugega.Ko se stvari utečejo in postanejo vsakdanje se vse lahko ponovi.Gre za nek filing,ki ga je prevzel.

Fajn bi bilo,če v prihodnje ne bi nasedal,predvsem sebi,ampak naj se potrudi doma in poskrbi,da bo ozračje doma boljše in da ženo malo razvedri in jo spravi k sebi,da zaradi tega spodrsljaja ne bo šlo vse na slabše.

LP!!!

New Report

Close