Najdi forum

Ojla!
Rabim pomoč, ali če ima kdo vsaj kakšen nasvet:
zapletla sem se s poročenim moškim (tudi jaz sem poročena), sedaj pa ne morem več ven iz tega. Pravi, da me ljubi, da sem njegova sanjska ženska, da ne more brez mene. Obenem ima doma čudovito ženo in družino (njegove besede!). Ker sva sodelavca in sem sama v pisarni, se mu praktično ne morem izognit, pride, nekaj si vzame in gre.
Ne pomaga pogovor, moje zavračanje, izklapljanje telefona, grožnje, da bom vse povedala njegovi ženi (ki je tudi noče izgubiti), pripravljen je na velika tveganja.
Vedno se konča s tem, da me ljubi, da ne more biti brez mene, da me noče izgubiti, prosil me je celo na kolenih in v solzah. Ko mu ponujam prijateljstvo, se strinja, a kaj ko hoče še več!?

Kaj naj še naredim?

Taja

Predlagam, da se pogovoriš s svojim možem.

Sedaj si pod velikim psihičnim pritiskom in bolj, ko boš odlašala, slabše bo. Mogoče se ti zdi varianta, da priznaš možu to zvezo, slaba, ampak verjemi, da je boljša katastrofa na začetku kot katastrofa brez konca.

Kar je bilo storjeno, je pač bilo. Tudi tvoj mož bo potreboval veliko potrpljenja s tvoje strani, da bo prebolel to situacijo – skupaj pa lahko ozdravita vajino zvezo (navedena situacija se verjetno ne bi nikoli zgodila, če bi se ti počutila varno, ljubljeno in sanjsko že doma, a ne?).

Taja, zberi vso notranjo moč, povej možu, seznani s tem sodelavca in mu reci, da je KONEC. Izsiljuje te lahko namreč zato, ker sedaj čuti tvoj strah in neodločenost.

Pupka, bodi močna!

LP, Amedea

Sam razmišljam tako.
Boljša je prva zamera, kot zadnja. Manjše posledice so.
Moški samo čaka na trenutek tvoje šibkosti. Odločnost pokažeš tako, kot ti je svetovala Amadea. Sodelavcu daj vedeti, da si se pogovorila z možem.
Želim ti, da ti pozneje ne bo nagajal.
.

Draga Taja!

Kaj še lahko naredite, je odvisno tudi od tega, kaj pomeni izraz “zapletla sem se”. Ali sta šla s sodelavcem le na kavo in je med vama preskočila čustvena iskra ali sta imela kaj več?

Preden se odločite in o vašem odnosu s sodelavcem poveste svojemu možu ali njegovi ženi, razmislite, če je to modro. Kakšne posledice ima lahko takšno ravnanje za vse vpletene v tej zgodbi: ali boste s tem kaj razrešili ali še bolj zapletli? Seveda ne morete vedeti, kakšni bodo odzivi drugih, lahko pa o njih vsaj razmislite.

Predvsem pa sami v sebi razčistite odnos do sodelavca. Ali ste se v resnici poslovili od njega kot od potencialnega partnerja ali pa vam morda godijo njegove besede in vam je njegova igra všeč? Lahko na razumski ravni to takoj zanikate, a morda je njegovo dvorjenje všeč določenemu delu vas, ki mu to na nezavedni ravni tudi sporoča.

Če ne želite imeti z njim razmerja, morate za to odločitvijo stati celi – na razumski in tudi čustveni ravni. Zavrnitev mora od vas ne le slišati, temveč tudi čutiti, s čustveno energijo mu dajte vedeti, da je za vas te zgodbe konec. Ne nasedajte njegovim osvajalskim izjavam, kolenom, solzam … Bodite odločni, hladni, ne spuščajte se v debate. Povejte, da ste mu že povedali svoje in naj vas pusti pri miru. Če vas kljub temu nadleguje, lahko takrat, ko pride v vašo pisarno, vi odidete iz nje.

Mislim, da bi bilo dobro, da vsaj za nekaj časa prekine stike z njim oz. imata le formalne stike glede službe. Očitno ni zrel le za prijateljstvo in se ne bo tako hitro ohladil. Če vam še vedno ne bo dal miru, se lahko umaknete tudi tako, da greste za nekaj časa na dopust. V skrajnem primeru pa lahko poiščete drugo službo.

Odločiti in ukrepati boste morali sami. Veliko notranje moči in pravih dejanj vam želim!

Boštjan Trtnik Šola čustvene inteligence http://www.cdk.si/sci

niti pod razno ne povej možu, reši problem sama. Celo življenje ti bo to metal pod nos. Sama si se zakvačkala,sama se rešuj. Zakaj ga potem nisi tudi vprašala , če bi se spustila v afero??

Veš,če se z obsedencem zapleteš,lahko to postane mora in še enkrat mora.
Nekaj podobnega se je pred več leti zgodilo eni moji prijateljici,ki je bila takrat v fazi ločevanja in je skoraj živce izgubila,ker ni bilo več miru pred obsedencem.Dovolj je bilo,da je šla z njim samo na kavo.
Ko je šla na morje,ji je sledil,se vozil po nasproti vozečem pasu,se metal pred njen avto,njenemu možu predstavil kot njen znanec in mu kupoval darila,njeni hčerki vedno nekaj nosil…
Ko je rekla ne nosi nič,pusti me,je bil učinek ravno obraten.
Vidno je hujšal,imel srep pogled v očeh…celo ob službo je bil,ker ni bil več pri sebi.Enkrat je celo pred moj avto se ulegel in se oklepal pnevmatike,ko sem šla po njo in sva nekam šli.Čeprav je bil oddaljen od nje približno 50 km,se je z nenada prikazal ne vem od kod in se mi ulegel pod avto.
Klical jo je podnevi in ponoči in tulil v slušalko kako jo ljubi in kaj vse je pripravljen narediti za njo.
Prišlo je tako daleč,da je nekajkrat morala posredovati policija.Ni bil več razumen in ni več ločil resničnosti od iluzij,ki si jih je ustvarjal v svoji glavi.
Edino rešila se ga je,ko se je ločila in šla na drugi konec naše države,kamor jo je peljala nova ljubezen.
Ni imel informacij in tako se je končalo.Ni bil na tabletah,dobil je priložnostna dela,novo prijateljico,s katero živita skupaj in stvari so se vsaj normalizirale.Zelo ga je zadelo in bila je sreča,da se je tako končalo.
Kaj boš naredila ti,presodi!Nikakor ne delaj več škode kot jo je že,probaj stvar znormalizirat in naredi to,kar predlaga Boštjan T.
Najbolje bi bilo,da se nekaj časa ne videvata in srečujeta,čeprav je to zaradi službe težko.
Dobro premisli-škoda,da si se zapletla,ker ti verjamem,da ne bo lahko.
LP!!!

New Report

Close