Najdi forum

Imam prijateljico,ki se je pred kratkim spoznala z nekom,ki ima za sabo ze dve razvezi.Ona se nikoli ni bila porocena in je 7 let mlajsa od njega in stara dobrih 25 let in se brez otrok.Njen tip ima dva otroka,s prvo bivso hci ,z drugo sina,vendar jima ni kaj prevec dober oce,ker zelo malo vzdrzuje stike z njima,s sinom skoraj nic,pa ceprav placuje prezivnino.Ona to ve,samo pravi,da to nje ne briga,ker je to njegova zadeva in ne njena.Ne morem se popolnoma strinjati z njo in ji svetujem,da naj ne bo prenagla,da si ji nikamor ne mudi,ona pa je ze kar prepricana,da je ta pravi za njo.
Pravi,da sta se s fantom nekajkrat po malem sporekla,samo da ona se mu ne pusti,ker ve,da nima on vsega prav,ampak vec ona.
Od vsega jo najbolj moti njegova druzba in to tista za sankom.Ne razumem,zakaj ga opravicuje,da ni on skoraj nic kriv za prejsnji locitvi,ces,da sta bivsi bili tako slabi in da sta si to zasluzili.O kaksnih neumnostih ji je tvezil ne bi pisala,samo moja prijateljica se mi smili,ker mu je dobesedno nasedla,on pa ni noben cuker ,kot se hoce delat.

Vecina,tudi njena druzina nima o njem najboljsega mnenja,ker so o njem ze marsikaj slisali,samo njej to ne pomaga,ker nikogar ne poslusa in postane zivcna,ce samo zacnes o tem…

Ker pravi,da bi se naslednje leto z njim porocila,vecina misli,da hoce dati kajlo bivsemu,ki jo je letos pomladi zapustil po dobrih stirih letih.
Kaksno je vase mnenje,ali to pomeni kasneje za njega se ena locitev,za njo pa se enkrat zlomljeno srce.Prosim povejte!

zastonj se trudiš. Vsak človek se uči NA SVOJIH LASTNIH NAPAKAH. tudi tvoja prijateljica.
Tudi jaz sem se, pa verjetno še vsaj 99, 9% tistih, ki bodo tole brali.

MALI OGLAS: šenkam škaf zelja, kilo jabolk in gajbo dobre volje:-)

Draga Prijateljica!

Težko bi rekel, ali bi se v primeru poroke vaše prijateljice in njenega fanta zopet zgodila ločitev, zanj še tretja, zanjo pa zlomljeno srce, kot pravite. Glede na to, kar ste napisali o njenem fantu in njegovi zgodovini, pa to ni tako nemogoče (pri 32 letih že dvakrat ločen, rad ima družbo za šankom, zelo malo vzdržuje stike s svojima otrokoma – vse to kar nekaj pove o njegovi osebni ne-zrelosti).

Vsekakor bi tudi jaz vaši prijateljici svetoval postopnost in naj ne hiti s poroko! Vendarle pozna fantovo zgodovino in naj ne bo naivna, da se bo spremenil sam od sebe. Če se je prijateljica s fantom spoznala šele pred kratkim, je verjetno vanj še močno zaljubljena in ga idealizira, češ da je popoln, super zanjo in podobno (torej o njem nima objektivne slike). Verjetno zato tudi postane živčna, če ji vi rečete drugače, saj morda v sebi celo ve (ne da bi se tega zavedala), da imate prav.

Dobro bi bilo, da bi si vaša prijateljica prebrala kakšno knjigo, ki govori o razvoju partnerske zveze in njenih obdobjih, o zaljubljenosti in o pravi ljubezni ali pa vsaj različne življenjske zgodbe, ki so objavljene na tem forumu. Naj se zaveda, da bo zaljubljenost slej ko prej minila in potem bo šele zares soočena s partnerskimi izzivi. Če se s fantom dobro razumeta, naj bosta skupaj, naj se spoznavata, vendar pa naj si vzameta dovolj časa (vsaj dve leti) za poglobitev odnosa preden se poročita in imata otroke. Nič ne bosta zamudila, če neporočena in brez otrok gradita svoj odnos. To je lahko kot preizkusno obdobje, da vidita, če sta res za skupaj.

Vi kot prijateljica ji seveda te stvari lahko poveste in ji pomagate s svojim razmišljanjem, če je odprta. Vendar ji ne vsiljujte svojega mnenja in odločitev o tem, kaj bo naredila, prepustite njej. Morda za svojo osebno rast potrebuje prav takšne življenjske izkušnje, ki jih bo dobila s tem fantom. Četudi se bo opekla, bo to lahko zanjo dragocena življenjska šola.

Lepo vas pozdravljam!

Boštjan Trtnik Šola čustvene inteligence http://www.cdk.si/sci

New Report

Close