Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija bolecina pri poziranju

bolecina pri poziranju

pozdravljeni,

Sem mama grozno nejescega otroka. Otrocek je zacel zavracati dojenje, potem steklenicko, za zlico je bil premali. Edini nacin ,da je otrok dobil zadostno kolicino hrane, je bila steklenicka, ki jo je nekako popil v specem stanju; Bil je pregledan od nog do glave in z otrokomù ni prav nic narobe.

Sedaj je otrok ze vecji in vecinoma poje na zlico, steklenicko dobi le, ce mama smatra, da je pojedel premalo.

Po mojem opazovanju otroka pri poziranju nekaj boli. Hrano v zacetni fazi vzame, potem se pa po parih zlicah ustavi. Kot bi ga nekaj v grlu zabolelo ali se zataknilo, da tezko pozre. Prav tako je njegovo poziranje relativno glasno, saj se ocitno slisi, ko hrano pogoltne. Moram reci, da se mu drugace hrana ne zaletava in tistih par zlic poje zelo lepo. Ne gre za izbircnega otroka, saj gloda in hrusta vse po malem, karkoli mu das v roko. Opazam tudi, da bolje je, ce je v nekoliko nagnjenem polozaju.

Sprasujem vas kot strokovnjaka za ta predel, ali je mozno, da ima otrok nekaj v ustih, grlu, kar bi ga pri poziranju oviralo oz; mu povzrocalo bolecino. Npr; kaksna skrita razjeda, ki reagira na hrano, afte, slinavka, mogoce kaj v povezavi z usesi ipd. Otrok je drugace vesel in zadovoljen in ne kaze prav nobenih znakov, da bi kaj bolelo – takrat ko ne je.

Vem, da boste tezko odgovorili kaj konkretnega, vendar vas sprasujem cisto za vase osebno mnenje.

Spoštovani!

Obstaja možnost prirojene ali pridobljene spremembe v predelu žrela in požiralnika. Lahko pridete na pregled v ORL ambulanto ali k gastroenterologu, čeprav se bo s klasičnim pregledom težje kaj ugotovilo.
Za dokončno izključitev bolezni ga lahko potem pregledamo v splošni anesteziji.

Lepo pozdravljeni, B.O.

Hvala za odgovor. Zanima me, ali bi se taksna napaka videla pri rentgenskem pregledu s poziranjem barija. Otrok je dal ta postopek skozi in ni bilo opaziti prav nobenih anomalij, celotna prebavna pot je bila bp.

Ali bi pregled, ki ga vi omenjate pokazal kaj vec?

Hvala in lepo pozdravljeni.

Spoštovani!

Večje spremembe bi se videle pri rentgenskem pregledu s poziranjem barija. Še vedno pa lahko opravite ORL pregled, če bi se slučajno kaj videlo.

Lepo pozdravljeni, B.O.

New Report

Close