Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija šumenje

šumenje

Spoštovani,

vljudno vas prosim za nasvet.Spet sem prestala obdobje šumenja v ušesu, sicer tokrat brez vrtoglavice.V ambulanti so mi našteli več vzrokov, glede na ponovitev so predlagali MR. Zanima me kaj se s to preiskavo ugotovi?Ali je to šumenje lahko tudi eden od znakov MS?
Hvala v naprej za odgovor, Dora

Spoštovani!

MR je najboljša preiskava za odkrivanje mehkotkivnih sprememb (npr, v poteku živca, možganov,…). Šumenja je lahko tudi eden od znakov MS, vendar brez panike!
Ali ste že poskušali z Urutalon ali Betaserc tabletami?

Lepo pozdravljeni, B.O.

Spoštovani,

iskrena hvala za vaš odgovor.Sedaj jemljem še Betaserc tablete, naj bi jih jemala še kakšen mesec, potem imam kontrolo v ORL amb. Močno upam, da bo takrat sluh ok in da bo šumenje minilo.
Zanima me kako je z izpostavljenostjo soncu.Tudi po krajšem času me začne boleti glava in ali je smiselno potem jemati lekadol za glavobol, če se jemlje Betaserc?
Glede MS ne bom paničarla, vendar mi je sedaj ob ponovitvi zdravnica rekla , da je možen vzrok avtoimuna bolezen. Glede na to, da sem rekorderka v virozah,( takšno diagnozo mi je vedno dala osebna zdravnica tudi ko sem komaj šla po stopnicah), bi vseeno rada ugotovila vzrok mojih težav.Ali se z MR glave lahko potrdi MS, oziroma pri kakšni bolezni se pokažejo te mehkotkivne spremembe?

Hvala vam v naprej za odgovor,
Dora

Dpoštovani!

Če imate glavobole, lahko vzamete tudi Lekadol, ne glede če jemljete Betaserc.
Ma MR bi se lahko videle spremembe za MS. Za bolj natančen odgovor povprašajte katerega od rentgenologov.

Lepo pozdravljeni, B.O.

New Report

Close