Najdi forum

ospen

Pozdravljeni,
4 letna hčerka je dobila v četrtek od dežurnega zdravnika Ospen (750 – 3/4 žličke na 8 ur, 10 dni) zaradi vnetega žrela. Vročino je imela le rahlo povišano (naj povem, da ima “vročino” le redko, tudi, ko ji je tekel iz ušesa gnoj, je ni imela).
Okoli 8 ur po prvem zaužitju je bila že zelo živahna in o bolečinah več ni tožila. Ali je možno, da ji je antibiotik prijel tako hitro ali pa je bila zdravnikova odločitev zanj preuranjena (testov ji niso naredili)?
Zanima me še, glede na to, da sploh ni imela vročine, koliko časa mora “mirovati” – npr. se ne sme ZUNAJ loviti, skakati…?

Hvala za odgovor in lepe praznike.

Spoštovani!

Antibiotiki se uporabljajo za zdravljenje bakterijskih (gnojnih) okužb. V kolikor je zdravnik antobiotik predpisal, je v klinični sliki otroka videl bakterijsko okužbo. Antibiotiki lahko začnejo delovati že v nekaj urah po zaužitju.
Za vašega otroka trenutno vreme ni primerno, da bi se igrala zunaj. Otroci se lahko normalno gibljejo po stanovanju tudi ko so bolani, zunak pa šele 4-5 dni po normalizaciji telesne temperature.

Lepo pozdravljeni, B.O.

New Report

Close