Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija nos-cudne tezave

nos-cudne tezave

Lep pozdrav,

prosila bi vas za nasvet in sicer, delam na turisticni ladji, cezoceanski ze tri leta. To pomeni, da vsakih sest mesecev zamenjam klimo, okolje…Poleg tega sem mocno izpostavljena klimi in suhemu zraku v kabini. To sem vam opisala, ker predvidevam, da so to vir tezave.
V zadnjem letu pa se mi je zacela pojavljati tezava v samo desni nosnici in sicer nenehne zamasitve, susenje, krvavitve…poskusila sem ze z vec sredstvi ublazit, pa se je vedno pojavilo nazaj, v drugacnih oblikah. Ta nosnica je nenehno rdeca, polna brazd, vcasih svezih ran,…Vcasih moram notranjost oblozit z mastno kremo, da lahko mirno zaspim.Kot da to ni bilo dovolj, se mi je istocasno zacela pojavljati alergija na prstih, kjer sem nosila prstane, ti predeli koze so postali sprva rdeci, nato suhi i hrapavi.to se je pojavilo tudi na predelu, kjer sem nosila uro in je koza enaka.
Ali mislite, da je tezava z nosom povezana z kozo in kaj bi lahko to bilo?
Naj se dodam, da sem malo pred tem spoznala mojega fanta, ki pa kadi, jaz pa ne. Ali je mozno drazenej nikotina na sluznico v nosu???

Se opravicujem za dolzino, ampak sem prav obupana, ker vem, da je nekje vzrok, pa ga ne znam poiskat.
pozdrav Eva

Spoštovani!

Pri kožnih težavah s prstani in uro gre za kontaktno alergijsko težavo. Pomagate si lahko samo z nakitom, za katerega ne boste imeli alergije (ponavadi je to zlato).
Težave v nosu pa so že dolgotrajne in resne, tako da bi zagotovo morali opraviti ORL pregled. Lahko bi šlo samo za alergijo, bolj verjetno pa za kronično vnetje sluznice, ki bi ga bilo potrebno zdraviti.

Lepo pozdravljeni, B.O.

Pozdravljeni se enkrat.
Zahvaljujem se vam za odgovor, vendar imam se eno vprasanje. Nakit, ki ga nosim je samo zlat, zato me malo bega, zacelo pa se je z nosom. V tistem casu , ko se mi je zacelo to pojavljati, pa sem bila tudi zelo bolna. Angina, so rekli.
Mogoce kaj povezave??
Vem, da je tezko za odgovor, ampak trenutno nimam moznosti obiskati zdravnika zaradi narave dela, tako da zelim omiliti vsaj dokler ne dobim zdravnisko pomoc.
Priporocate kaksne kapljice ali kremo??
Hvala se enkrat

Spoštovani!

Za nosno sluznico lahko poskusite s kremo s tobramicinom (Tobrex) ter redno negujte nosno sluznico s fiziološko raztopino (očiščena morska vosa ali v 1 liter prevrele vode vsipate 1 kuhinjsko žlico morske soli).
Za težave s kožo pa si lahko pomagate edino z nenošenjem nakita.
Poskusite lahko dodati še antialergik (antihistaminik) v tabletah (Claritine, Aerius, Telfast, ali Flonidan)

Lepo pozdravljeni, B.O.

New Report

Close