Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija usesno maslo in ciscenje

usesno maslo in ciscenje

Lp.
Imam eno vprasanje-v sredo mi je 2 letna deklica-hci jokala in pokazala,da jo boli uho. Ker je bilo ze pozno,sva jo z mozem peljala na Metelkovo. Zdravnik je rekel,da ima vneta usesa in ji dal antibiotik. Drugi dan je se imela vrocino,v petek pa sva imele kontrolo pri svoji zdravnici. Ta je rekla,ko je useska pogledala,da ima polna usesa masla in da se sploh nic ne vidi. Dala mi je recept za olje in rekla, da ji bo to zmehcalo maslo,ki bo priteklo ven,drugace pa bo potrebno izpiranje. Iz useska ni nic priteklo,so navzven cista,ko pa pogledas bolj v uho,se res vidi polno masla. Moja zdravnica mi je rekla,da me bo poslala k specialistu, pa me zanima,ali tega ni mogoce opraviti pri njej? Groza me je,da bi morala kam na polikliniko zaradi tega, raje jo peljem kam, kjer bi bilo to mogoce takoj storiti.
Mi lahko poveste,ali naj se malo pocakam, morda se ji bo izlocilo maslo samo,ali je to treba cimprej uredit? In ali kdo to opravlja samoplacnisko, da ne cakam kje cel dan z njo?
Hvala za odg.

Spoštovani!

Verjetno še vedno uporabljate kapljice za razmaščevanje ušesa. Ker še nimate napotnice za ORL specialista, boste morali ponjo k osebnemu zdravniku. Takrat bo osebna zdravnica glede na stanje najverjetneje poskušala izprati maslo.
V Ljubljani je kar nekaj ORL ambulant, ki opravljajo samoplačniške preglede.

Lepo pozdravljeni, B.O.

Ali naj se kar uporabljam te kapljjice,efekta itak ni,nic ne pritece ven?Je lahko kaj narobe,ce se to predolgo uporablja?Ravno danes je zdravnica rekla,naj se kake 10 dni pocakam in ce se ne bo samo scistilo,mi bo dala napotnico..Ona tega ne dela,ker je se premajhna..Hvala

Spoštovani!

S kapljicami za razmaščevanje ušes ne morete nič škodovati. Priporočam, da z njimi nadaljujete, saj nam s tem olajšate izpiranje ušes.

Lepo pozdravljeni, B.O.

New Report

Close