Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija Kaj se dogaja v nosu?

Kaj se dogaja v nosu?

Novembra bom šel na operacijo nosnega pretina.
St. ORL: Endonazalno je velika krista pretina levo z deviacijo.
Kaj poljudno povedano to pomeni?

Zanima me, zakaj se dogaja naslednje: z levo nosnico težko diham, nato se mi za nekaj ur popolnoma zapre še desna. Nosnici sta nekaj časa popolnoma suhi, nato moram kar naenkrat porabiti zavojček robčkov, ker mi kar teče iz nosu. Torej vprašanje je, kaj je krivo takemu dogajanju? Vnaprej hvala za odgovor!

Spoštovani!

Vaša diagnoza pomeni, da imate zvit nosni pretin v levi z dodatno izboklino v levo. Nosni pretin je stena, ki deli nosno votlino v levo in desno.
Ker imate zvit pretin v levo, je tam tudi manj prostora in se prej zamaši. Nosna sluznica ima cikluse, ko je manj ali bolj nabrekla. Omenili ste precejšen vodenkast izcedek iz nosu – lahko bi bila alergija. Priporočam, da se o tem pomenite z osebnim zdravnikom.

Lepo pozdravljeni, B.O.

lep pozdrav imam manjšo deviacijo niosnega pretina v desno vcasih se mi zamasi ena nosnica enkrat druga cez eno vedno lahko diham in me zanima ali je taka operacija boleča saj me je malo strah vsega skupaj? sicer jo imam sedaj v novembru

Navadno je spodnja nosnica med spanjem vedno zamašena. Če ste se po posvetu z ORL zdravnikom odločili za poseg pa ne razmišljajte preveč. Vsakega je strah, nobena operacija v lokalni anesteziji ni ravno prijetna vendar, razmišljajte o tem kako bo po njej – brez dosedanjih težav.
Lep pozdrav,

*************************************************** Dr.sc. Igor Fajdiga, dr. med., specialist otorinolaringolog Dogovor za zdravljenje smrčanja 040 870665

Zivjo,mene zanima ce lahko nabiranje sluzi zaradi deviance nosnega pretina vpliva na oko,saj me boli zmeraj okoli ocesa.

Spoštovani,

bolečino okrog očesa lahko sproži kakšna ostra izboklina na nosnem pretinu, ki se zabada v stransko nosno steno – tako se lahko sproži lokalen bolečinski refleks. Lahko pa bolečina tudi kaže na vnetje v bližnjem sinusu.

Priporočam pregled pri ORL specialistu.

*** asist. dr. Tanja Soklič Košak, dr.med., spec. ORL, ORL Klinika, UKC Ljubljana *** ORL SOKLIČ KOŠAK, Vilharjeva 50, LJUBLJANA *** m: 041 45 22 88 *** e: [email protected] *** https://www.orlsoklickosak.si ***

New Report

Close