Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija pharingitis chr.atroph.

pharingitis chr.atroph.

Stara sem 29 let, zdrava, mogoče v času zime kakšna viroza. V začetku marca pa sem začutila v grlu oteklino, ki da občutek, da težko dihaš. Zdravnik mi je dal pregledati kri, vse je bilo v redu, le levkociti so bili malo povečani in sicer 10,4. Zaključil je, da imam virozo. Meni pa se stanje ni izboljšalo 3 tedne. Zateklina se je pojavila večkrat na dan in izginila in takrat sem težko dihala. Potem me je napotil še k otologu. Ta pa je postavil diagnozo pharingitis chr. atroph.. Ne delam v prahu, sem pa letos bila izpostavljena mrazu, nizkim temperaturam.
Ker mineva že 5 teden, jaz pa še vedno čutim v grlu čisto malo zateklino, me zanima ali bo to čisto izginilo kot prehlad ali me bo spremljalo celo življenje. Ali bi mi mogoče pomagali antibiotiki (amoksiklav).
Žrelno sluznico imam izsušeno, bledo tanko lepljivo in izraženo žilno risbo.
Priporočal je tablete nisita salin.

LP, hvala

Spoštovani!

Antibiotiki so zdravila za zdravljenje bakterijske okužbe. V vašem primeru ne omenjate znakov, ki bi bili tipični za bakterijsko okužboi (vročina, izlunki, krvna slika).
Specialist v ORl ambulanti vam je ugotovil atrofično spremenjeno sluznico žrela; to pomeni tanjšo, suho sluznico.
Priporočal bi vam pitje čin več tekočine, najboljše voda ali žajbljev čaj, vsaj 2 litra na dan. Ne priporočam dražeče in pikantne hrane, gaziranih pijač, v kolikor kadite, ga opustite, saj cigaretni dim izsušuje sluznico. V kolikor imate možnost, si v delovnem prostoru ali doma postavite včažilec zraka.

Lepo pozdravljeni, B.O.

Tudi meni je otolog postavil isto diagnozo, samo, da pri meni traja ta bolezen že 4 mesece. Prej sem bila vedno zdrava, sedaj pa se ne morem sprijazniti, da je ta bolezen neozdravljiva. Nihče ne govori zakaj do tega pride in kaj bi se dalo še storiti. Mene je sedaj splošna zdravnica poslala še na gastro, pravi, da je lahko kakšna bakterija, mogoče želodčni refluks, bomo videli.

New Report

Close