Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija Teško dihanje skozi nos

Teško dihanje skozi nos

Pozdrav,

Imam eno vprašanje povezano z oteženim dihanjem. Imam hčerko, ki bo kmalu stara štriri leta. V zadnjem času opažamo (cca. dva do tri mesece), da težko diha skozi nos, kar je še posebej opazno zvečer oz. ponoči ko gre spat. Ko bi rada dihala skozi nos ji ne gre, saj ima občano zaprto dihalno pot. Ko se jo posluša kako se muči, ko bi rada dihala skozi nos imam občutek, da ima v nosu strnjen sluz oz. katar, ki ne gre oz. noče ven.
V teh dveh mesecih je nekajkrat šmrkala samo se je to po parih dneh nehalo, dihalne poti skozi nos pa so še kar naprej ostajale delno prehodne. Zgodi se, da lahko čisto normalno diha pa do tega da ima čisto zaprt nos.
Kakšno je vaše mišljenje o tej problematiki. Ali se ji je v nosu nabrala kakšna sluz in ne more ven? Ali je mogoče zrasel kakšen polip v nosni votlini? Je potreben obisk zdravnika? Nekajkrat sem ji v nos vbrizgal otroški operil, pa tudi ni pomagalo, kvečjemu je vso stvar še bolj posušilo.

Vnaprej hvala za odgovor.

Spoštovani!

Priporočam vam pregled pri vašem pediatru. Opis težav je zelo podoben kot pri otrocih, ki imajo povečano žrelnico (vegetacije, otroški polipi). V vmesnem času ji lahko negujete nosno sluznico s fiziološko raztopino (Nisita, Sterimare, Aquamare).

Lepo pozdravljeni, B.O.

tudi jaz imam tak problem , enkrat lahko diham čez nos učasih tudi ne

Spoštovani!

Priporočam pregled, da se vidi, kaj je v nosu – zakaj je ovirano dihanje. lahko je le normalna spremenjiva “oteklina” v nosu (nosni cikel).

LP IB.

New Report

Close