Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija šumenje v glavi

šumenje v glavi

Mož je star 45 let, v službi je zelo obremenjen, tudi doma dela veliko za službo. Kakšen mesec nazaj me je zelo prestrašil, ko je povedal, da mu že kakšen mesec šumi v glavi, in sicer to čez dan manj opazi, kot ponoči. Najbrž zato, ker se zamoti z delom.
Ker je imel “težko glavo”, ni mogel nič misliti, težko je računal, spomnil se ni nekaterih stvari, je šel k zdravniku, ki mu je predpisal tablete Stugeron forte (beli recept). Po dosti hitrem pregledu mu je zdravnik povedal, da je najbrž preobremenjen in da ni znakov kakšne druge težje bolezni (tumor ali alzheimer ipd).
Po enem mesecu jemanja zdravil so težave s spominom in težko glavo precej manjše (ne pritožuje se več), mu pa še vedno šumi v glavi, tako da je bil včeraj spet pri zdravniku. Napisal mu je ponovno recept za prej navedene tablete in mu naročil, da s sistematskega pregleda, ki ga je opravil lani, prinese izvide kontrole sluha.
Mož ve, da ima nekoliko okvarjen sluh, ne ve pa, v kakšni meri. Menda naj bi ga osebni zdravnik po prejemu izvida poslal na ORL.
Ali je šumenje v glavi lahko posledica okvarjenega sluha, ali se kako zdravi, ali po vašem mnenju obstaja kakšna povezava s težko glavo? Naj povem, da me zelo skrbi, ker se mož sicer ne pritožuje zaradi zdravja, tako da mora biti kar hudo. Najlepša hvala, Dara

nje pa

Spoštovani!

Pri šumenju ponavadi predpisujemo vazodilatatorje (eden od teh je Stugeron forte), nekateri še dodatno svetujejo Bilobil tablete. Uspeh terapije preverjamo po 3 mesečnem obdobju.
Šumenje v glavi ponavadi ni posledica okvarjenega sluha.
Kot je že omenil osebni zdravnik, gre pri vašem možu najverjetneje za posledico napora in stresa. V takih primerih pomagajo tudi razne sprostitvene metode.

Lepo pozdravljeni, B.O.

Lepo pozdravljena

Upam, da ima le kratkotrajno piskanje. Meni je zašumelo pred šestimi leti. Podnevi je bilo kot bi navil zvočnike na travniku polno murnčkov. Predstavljaj si kako je bilo to slišati ponoči, ko ne moreš pobegniti pred svojimi ušesi.
Pa se vsega človek navadi. Pa še vseh neumnosti ne slišim več.
Bila sem pri zdravniku, pa se žal ne da nič storiti.
So primeri, ko šumenje ostane in obstoja celo društvo v katerega so taki ljudje vključeni.
Več o tem si lahko preberete na forumu v svetu tišine

srečno

New Report

Close