Najdi forum

Nos

Pozdravljeni!
Že nekaj let se vleče moja težava z dihanjem- namreč, zelo težko diham na desno nosnico, spim lahko le na desnem boku in tako naprej… Bila sem na pregledu pri ORL in me je poslala k rinokirurgu z naslednjima diagnozama: kronični rinitis in deviacija nosnega pretina.
Zanima me, kakšne operacije opravlja rinokirurg oz. ali pri tem gleda tudi na estetiko, glede na to, da imam nos anguliran desno?

Spoštovani!

V kolikor imate težave z dihanjem skozi nos od kakšne poškodbe, bi lahko bil vzrok vaši angulaciji nosu zlomljen hrustanec nosu. To se lahko korigira med operacijo. Vsekakor je potreben natančen predoperativni pregled pri rinokirurgu, s katerim se boste to vse pogovorili.

Rinokirurgi opravljajo tudi estetske korekcije nosu.

Lepo pozdravljeni, B.O.

Pozdravljeni!

Jaz imam operacijo nosnega pretina junija; me pa zanima, ker ste rekli, da rinokirurgi opravljajo tudi estetske korekcije nosu, če bi se dalo, da mi istočasno tudi tak poseg opravijo? Ali ga je potrebno doplačati, kolikšne so kaj cene; se je potrebno tudi za to predčasno oglasiti na kak pregled?!?

hvala za odgovor

Spoštovani!

Menim, da bi bilo najbolje, da se s to vašo željo obrnete na vašega predvidenega kirurga. Ta kirurg vam bo najlažje vedel povedati, kakšne so cene in možnosti, da bi naredili oba posega hkrati.

Lepo pozdravljeni, B.O.

Ali lahko rinokirurg napiše napotnico za plastičnega kirurga, kjer bi naredili obe operaciji (lepotno in zdravstveno) hkrati?

Spoštovani!

Verjetno ste mislili obratno, kirurk za plastično kirurgijo lahko napiše napotnico za ORL, kjer lahko naredimo oba posega hkrati (izboljšamo funkcijo dihanja in popravimo izgled nosu).

Lepo pozdravljeni, B.O.

New Report

Close