Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija nistagmus????

nistagmus????

Pozdravljeni!

Upam, da sem pravilno zapisla naslov teme….Dne 2.3. sem se zbudila z močno vrtoglavico in slabostjo. Pred očmi se mi je neprestano vrtelo… Proti večeru sem odšla k dežurnemu zdravniku – dal infuzijo ter Torecan(?)…..
Naslednji dan ni bilo nič boljše. Odšla sem še enkrat k zdravniku, ta mi je dal zopet Torecan in me napotil na urgenco. Tu so sledili pregledi, infuzija, apaurin ter urulab…….
Do danes sem sicer nekoliko bolje, ne morem pa dolgo časa stati, saj mi postane slabo. Dejali so mi, da imam nistagmus, kako pa je do tega prišlo, pa nihče ne ve… Doma sem premišljevala in prišla do sklepa, da je edini krivec lahko le vokmen – kadar grem spat poslušam glasbo in slušalke imam do zjutraj v ušesih….
Bi bil to možen vzrok??…..Zanima pa me tudi, kakšen pregled me čaka pri ORL (tako je napisano na napotnici)?
Predpisali so mi urulab ter apavrin – le tega sem še zaradi hujše vrtoglavice nehala jemati…..
Pa še to: ali se to pozdravi ali pa se potem ponavlja??

Zahvaljujem se Vam za odgovor..

Lep pozdrav

Spoštovani!

Nistagmus so nehoteni gibi oči v določeni smeri, ki nastanejo zaradi vzdraženosti ravnotežnostnih aparatov. Zaradi te vzdraženosti, ste imeli tudi vrtoglavico.
malo verjetno je, da bi bil vzrok vašim težavam volkmen, kot ste omenili. Napogosteje gre pri teh težavah za virusno vnetje.
V ORL ambulantu vas bodo natančno pregledali, po potrebi boste naročeni na podrobno preiskavo, kjer vzdražino ravnotežnostna aparata s hladno in toplo vodo.
V pismu omenjate urulab, verjetno ste mislili Urutal.
Vrtoglavica se lahko ponavlja. Ponavadi sama izzveni v nekaj dneh ob počitku in pitju tekočine, v primeru bruhanja pa bolnike ponavadi hospitaliziramo.

Lepo pozdravljeni, B.O.

Kaj pa tresenje slike? Je to tudi povezano z ravnotežnostnim organom?
Meni se je to pojavilo že parkrat, ugotovila sem, da kadar sem pod kakšnim psihičnim pritiskom (se nekaj odločiti) ali v ležečem položaju pa se hitro obrnem. Takrat začutim – kot nek val v glavi in potem se vidno polje, ki ga vidim, trese. Ja, dobesedno trese. Zadeva se umiri v cca. 10 minutah.
Prosim, a gre tu za kakšno nevarno zadevo? Je potrebno, da potožim zdravniku?

Hvala!

Če pravite, da vrtoglavica navadno kar sama izzveni, zakaj pa potem delate tiste hude preiskave z vodo? Kaj sploh ugotovite z vodo? Kakšna terapija je potem?

Spoštovani!

Vaše težave so najverjetneje posledica stresa. V kolikor se bo tresenje slike začelo pojavljati pogosteje, vam priporočam pregled pri osebnem zdravniku.

Lepo pozdravljeni, B.O.

Spoštovani!

S testom s toplo in mrzlo vodo lahko med drugim izključimo infarktno področje v predelu možganskega debla. Terapija in napoved sta v tem primeru drugačna kot pri vrtoglavici.

Lepo pozdravljeni, B.O.

Kaj pa pomeni infarktno področje?? Kakšna je potem ”napoved”? Ali se le-ta infarktna odpoved lahko zgodi tudi pri otroku (10.let)???
Ali bi lahko izraz bolj poljudno razložili.
Hvala.

Spoštovani!

S tem testom izključujemo možna področja prekinitve pretoka krvi v predelu možganskega debla (to je povezava med hrbtenjačo in možgani!, morebitne “luknjice” (fistule) v predelu meje med srednjim in notranjim ušesom, preobčutljivost čutnic za ravnotežje in kotne pospeške.
Sama znanost ravnotežnostnega aparata je zelo zapletena, prisotno je dosti boifizike in fiziologije, zato je težko razložiti.

Lepo pozdravljeni, B.O.

New Report

Close