Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija operacija mandljev in žrelnice

operacija mandljev in žrelnice

Pozdravljeni!

V ponedeljek 27.02. je moj 5-letni sin naročen na odstranitev mandljev in žrelnice oziroma, če prepišem iz izvida – indicirana je adenotonzilektomija ev. miringotomija. Dg: Otitis media secretoriabill. Tonsilllitis chronica. Vegetatio adenoides.
ADG obojestransko prtevodna naglušnost desno do 25dB, levo do 20dB.

Zanima me, koliko je staršem dovoljeno biti z otrokom (je namreč zelo plašen otrok), kakšen je sam poseg itd.
V enem letu je imel 7 angin, v prejšnjem tednu smo bili na pregledu pri pediatru in je pediatrinja povedala, da čisto zdrav ni, da angine sicer nima-je na meji in naj se čim bolj pazimo, da ne zboli.
V tem tednu bomo opravili še pregled za izvid krvi.

Verjamem, da ste na podobna vprašanja že odgovarjali, vendar bi vam bilo zelo hvaležna, če mi podate vaše mnenje glede na zgoraj omenjeno diagnozo. Moram priznati, da sva z možem zelo prestrašena, otroku pa pomagati ne moreva drugače kot z operacijo.

Hvala in lep pozdrav!

Lidija

Lidija Topličar

Spoštovani!

Verjamem, da ste kot starši zaskrbljeni pred operativnim posegom. Pri vašem otroku bo v splošni anesteziji narejen naslednji poseg: odstranitev žrelnice, odstranitev mandljev ter morebitna odstranitev tekočine v srednjem ušesu. Za ta poseg se boste dogovorili ob sprejemu, ko bodo pri otroku ponovili preiskavo sluha ter se na osnovi te preiskave odločili za morebiten poseg.
O vseh teh posegih sem že veliko pisal in vas prosim, če si preberete v prejšnjih odgovorih.

Možnost prespati v bolnišnici pri otroku je omogočena v vseh bolnišnicah, v primeru prostorske stiske pa na žalost ne morete prespati. Vedno pa je mogoče, da ste pri otroku, dokler zvečer ne zaspi.

Lepo pozdravljeni, B.O.

New Report

Close