Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija kronični sinusitis

kronični sinusitis

Lepo pozdravljeni!

Na Vas se obračam v izredno zoprni situaciji, ki se mi vleče že dve leti skorajda neprekinjeno (razen poleti seveda), oz. gre za problem, s katerim se srečujem od malega dalje: sinusitis.

Stara sem 35 let. Že kot otrok in pubertetnica sem imela konstantne probleme s sinusi, vendar nikoli stanje ni bilo tako hudo in dolgotrajno kot je sedaj (predvsem dolgotrajno).

Jeseni 1999 sem imela po nasvetu ORL funkcionalno estetsko operacijo nosu, ki je delno uspela (tj. funkcionalno precej, estetsko manj); no, bistven je ta funkcionalni del (čeprav me moti, da estetsko ni vse ok; sem imela manjše popravke, ki pa niso bistveno izboljšali stanja): od operacije dalje lažje diham, nos je prehoden (prej ni bil, pravzaprav se nikoli nisem useknila in spravila izcedka iz nosu), kri se mi manjkrat ulije…

Vendar pa je še vedno prisotno vnetje sinusuv in to kronično. Tudi če se še tako pazim, je v službi konstantni prepih, tudi pri zaprtih oknih in vratih, in spet smo tam!

Na 2 ali 3 mesece sem tako na antibiotikih: pogosto mi je šele tretji antibiotik prijel (npr. sumamed).

Pred kratkim sem opravila rentgensko slikanje: sluznica maksilarnih sinusov je zadebeljena, frontalni so slabo razviti. Priporočajo posvet na ORL.

Od zdravnice sem morala napotnico skorajda izsiliti (češ, nič posebnega ni, ampak ker ste imeli operacijo, vam jo pa dam…).

Kadar imam sinusitis, čutim bolečine predvsem na področju frontalnih sinusov oz. po kakem prepihu imam celo glavo kot bi bila paralizirana.

In ti dve že omenjeni leti je tudi sicer moje počutje katastrofalno: konstantno sem utrujena, včasih me ob vnetju sinusov bolijo sklepi (roke, noge), fizično praktično nisem aktivna (sploh ne v akutni fazi): v nasprotju z nekaj leti nazaj, ko sem bila zunaj non-stop na biciklu, redno 3-krat tedensko hodila na fitnes.
Skratka, počutim se, kot da bi se ves čas po meni nekaj “paslo”, pa ne vem kaj. (Kri imam od nekdaj zelo dobro, tako da me zdravnica tudi zaradi tega ne želi dati še na kakšne dodatne preiskave).

Vsekakor grem na pregled na ORL.

Vseeno pa Vas prosim še za Vaše mnenje.

Hvala za trud in lep pozdrav,

Nena

Spoštovani!

Hvala za lep dosedanji povzetek bolezni. V pismu pa nisem zasledil izvida alergološkega testiranja. Vaše težave bi lahko povzročala alergija.
Vsekakor je pri vas potreben temeljit ORL pregled, najboljše z nasoskopijo z optičnim instrumentom. Z njim podrobno vidimo nosno votlino in vhode v sinuse.
Vsekakor vam svetujem pregled v ORL ambulanti in alergološko testiranje. Natančen nasvet je možen samo po kliničnem pregledu.

Lepo pozdravljeni, B.O.

Pozdravljeni,

se ponovno oglašam.

Bila sem na pregledu na ORL, danes sem izvedela, da je izvid nosnega brisa negativen.

Žrelo imam trenutno zelo vneto in boleče (in tudi sicer je to pogosto stanje: ali vnetje sinusov ali pa to).

Bila sem tudi pri alergologinji: imam alergijo (5 mm povsod, po tri +++) na cvetni prah, na brezo, ambrozijo, pršice, mleko, orehe, lešnike. Terapija: tbl. Aerius.

Grem sicer še na pregled na ORL (z izvidi od alergologinje in pulmologinje – da ne pozabim: astme nimam, se pa moram zelo paziti, ker je bil že sum na začetni stadij), bi Vas pa še prosila za Vaše mnenje.

Najlepša hvala za prijaznost in lep pozdrav,

N.

Spoštovani!

Menim, da bo pri vašem stanju potrebno dolgotrajno zdravljenje proti alergiji s tabletami in najverjetneje nosnimi pršili.

Lepo pozdravljeni, B.O.

New Report

Close