Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija Mehurček na ustni sluznici

Mehurček na ustni sluznici

Na notranji strani spodnje ustnice se mi je pred dvema mesecema pojavil mehurček (videti je kot prozorna izboklina, napolnjena z bistro tekočino). Mehurček se zelo spreminja – včasih se povsem zmanjša in že mislim, da bo sam od sebe izginil, potem pa se spet poveča; včasih tako, da me kar ovira pri govorjenju. Ne boli ali peče, samo moteč je. Zdi se mi, da se poveča, če jem kaj trdega (torej pri mehanskem draženju) ali kislega.

Zobozdravnik je rekel, da je cista, ki jo je včasih treba kirurško odstraniti. Pri osebni zdravnici sem dobila napotnico za ORL, čeprav ni bila čisto prepričana, ali sodim na ORL, maksilofacialno kirurgijo ali h komu tretjemu. Rekla je, da je potrebna odstranitev in histološka preiskava. Zdaj pa ne vem, kam naj se pravzaprav obrnem. Na ORL tega verjetno ne boste odstranjevali in histološko pregledali, ali pač? Kaj mi svetujete?

Lep pozdrav in hvala za odgovor, Sara

Spoštovani!

Poseg odstranitve ciste na spodnji ustnici delamo med drugimi tudi ORL zdravniki. Vse spremembe pošiljamo na histološko verifikacijo.
Vabim vas, da se oglasite v ORL ambulanti, kjer vam bomo po pregledu dali datum za odstranitev spremembe v lokalni anesteziji.

Lepo pozdravljeni, B.O.

New Report

Close