Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija ponavljajoče vnetje ušes

ponavljajoče vnetje ušes

pozdravljeni,
naša 3,5 letnica ima, odkar od septembra obiskuje vrtec, vsak mesec antibiotike; zadnjih 4x zaradi vnetja ušeš. včasih dobi hiconcil, augmentin, nazadnje (ko ji je gnoj kar konkretno tekel iz ušesa) pa je od pediatrinje dobila zinat. pedatrinja nam je napisalala le eno stekleničko (125 mg). stanje se je dokaj hitro izboljšalo in bolečine izginile. nato pa se ji je po tednu spet pojavil gnojni izcedek iz noska. pregledali so jo na orl in ugotovili, da ima v ušesu še gnoj in ji predpisali 3 stekleničke zinata (zdravljenje otitisa s tem zdravilom naj bi po njihovih besedah vedno trajalo od 10 do 14 dni in ne 6 dni kakor nam je preedpisala naša pediatrinja). kontrolo imamo čez 10 dni, pogovarjali pa se bomo tudi o možni odstranitvi žrelnice.
zanima me, kakšno je vaše mnenje o odstranitvi v našem primeru. skrbi me ali se bodo zdravniki odločili le na podlagi enega otitisa, ki so ga videli (saj smo bili na orl le 1x)?
kaj menite, kolikokrat v sezoni lahko (je za otroka normalno), da dobi antibiotike zaradi vnetega ušesa?

hvala in lp, kata.

Spoštovani!

Ni pomembno, kolikokrat ste bili v ORL ambulanti zaradi vnetij ušes. Med pregledom ste povedali število prebolelih vnetij, zdravnik pa vam mora na vašo besedo verjeti.
Na odločitev glede operacije vpliva tudi prisotnost drugih znakov, kot npr. oteženo dihanje skozi nos, smrčanje, povečana žrelnica …
Glede na vse te informacije vam bo specialist lahko natančno svetoval morebiten poseg.

Lepo pozdravljeni, B.O.

New Report

Close