Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija Zmerna izguba sluha

Zmerna izguba sluha

Pozdravljeni,

rada bi vaše mnenje glede statusa mojega sinka, ki je star 4 leta. Pri dveh letih smo se začeli ukvarjati z njegovim “ne-govorom”, prešli od ene do druge diagnoze, pristali pa smo na slabem sluhu. Na ORL pregledu (pri starosti 3l in 5m) je bilo ugotoviti, da sine na desno uho sliši 20 – 50 dB in 40 – 45 dB na levo. Timpanogram je bil obojestransko tip B. V tem obdobju je zelo malo govoril, izgovarjal je cca 30 besed. Sledila je operacija žrelnice ter miringotomija obojenstransko (poaspirirali nekaj sluzi) (starost 3l in 9m).
Takoj po operaciji je bilo zaznati, da otrok bolje sliši, saj je izražal željo po učenju novih besed, kmalu je obvladal črke in številke, veliko več je imitiral … skratka starševska laična ocena je bila, da sine definitivno bolje sliši. Po dveh mesecih po operaciji je sledila kontrola sluha (3l in 11m), ki je pokazala, da se sine odziva na zvoke jakosti 30 – 40 dB desno in 35 – 40 dB levo. Timpanogram je še vedno obojestransko tip B. Torej – sluh je po operaciji še vedno približno enako slab, nobene spremembe. Razmišljam o tem, da sinov slab sluh niti ni bil povezan le z odebeljeno žrelnico, temveč da gre morda za prirojen slab sluh. Zanima me torej vaše mnenje glede situacije, morda kakšne nasvet, pojasnilo?

Iskrena hvala za ogdovor.

Spoštovani!

Odogvor na vaše vprašanje vam lahko poda specialist v ORL ambulanti, ki otroka pregleda. Preden bi lahko podal odgovor je potrebno vedeti več podatkov, ki jih dobiš s pregledom.
Svetujem vam, da se za odgovor napotote k zdravniku, ki je otroka operiral, ali pa v avdiološko ambulanto.

Lepo pozdravljeni, B.O.

New Report

Close