Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija Laringitisi in prirojena napaka na grlu

Laringitisi in prirojena napaka na grlu

Lepo pozdravljeni!

Imam 2 leti starega sinka, ki ima pogoste težave z dihanjem. Pri starosti 4 mesece ste ga traheotomirali, pri pregledu ste mu ugotovili prirojeno napako na grlu, napačno zaraščen hrustanec. Po 6 tednih si je sam iztaknil kanilo in od takrat diha sam. Ima pa pogoste laringitise in takrat je pri vas tudi hospitaliziran. Težave so pogostejše na jesen in zimo. Vsi priporočajo življenje ob morju, vendar se mu je nedavno tudi tam stanje poslabšalo do hospitalizacije. Doma imamo inhalator ki mu ne koristi, tudi v kombinaciji z Dexamethasonom ne. Takrat mu pomaga le i.m. injekcija Solumedrola in nato še inhalacije.

Zanima me kakšne posledice lahko pustijo dobljena zdravila na notranjih organih?

Navadno se po injekciji stanje umiri, preneha se mu ugrezanje trebušnje prepone(saj takrat diha z njo in se zelo napreza).
Zadnje nekajkrat ko sva bila ponoči ali zvečer pri vas na kliniki, sem podpisala da je otrok odšel domov. Po tem ko sem se prepričala da se mu je stanje umirilo. Do sedaj se v eni noči to še nikoli ni ponovilo dvakrat. Se je pa že v nekaj dneh zaporedoma. Ali pa trikrat v enem tednu.
Ali vi priporočate da je otrok vedno hospitaliziran? Se vam zdim neodgovorna če ga vzamem domov, čeprav smo blizu, se zavedam da je lahko vsaka minuta usodna.
Ali se mu bo stanje res umirilo ko malo zraste, ko se grlo razširi?

Čeprav sem že veliko govorila z dr. Grosom, dr. Grošljem, ki otroka najbolje poznata, ostali ga ne in tako tudi prihaja do nerazumevanje z moje ali njihove strani, kadar ne želim da je otrok hospitaliziran.
Naj povem le še to da so pomislili na ponovno traheotomijo, vendar zaenkrat še ni potrebna pa tudi zelo tvegana bi bila saj je malček dve ure po posegu prenehal dihati.

Najlepša vam hvala za veše strokovno mnenje

Spoštovani!

Pri vašem malčku so anatomija grla in s tem tudi preseki/premeri prehodov v grlu spremenjeni. Zaradi tega pri malčku hitreje pride tudi do dihalne stiske, ki je vzrok za hospitalno obravnavo. Z meseci in leti, ko odrašča, se veča grlo, s tem pa tudi prehodi v grlu, tako da bi moralo biti vedno manj težav. Je pa res, da so težave predvsem v jesenskem in zimskem času, ko je tudi v okolici prisotno največ virusov in bakterij.
Vaš otrok občasno dobi Solu-Medrol, ki nima kakšnih večjih stranskih učinkov na organizem. Čisto drugače pa je za tiste bilnike, ki redno ali dalj časa prejemajo Medrol.
Sam vam ne priporočam, da otroka jemljete iz bolnišnice, saj je otrok v tistem času življenjsko ogrožen. V bolnišnici je osebje, ki je strokovno usposobljeno za takšne bolezni. Na kliniki imamo tudi možnost, da mamica prespi pri otroku.

Priporočam vam uporabo zelenih zdravil za izboljšanje odpornosti ter izogibanje okolju, kjer se lahko otrok okuži z virusi prehlada (prostori z dosti ljudmi, ljudje ki kašljajo in smrkajo,…).

Upam, da ste z odgovorom zadavoljni!

Lepo pozdravljeni, B.O.

New Report

Close