Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija Pareza obraznega živca

Pareza obraznega živca

Pozdravljeni,
septebra sem se verjetno močno prehladila, bolečine v grlu, slabo počutje, malenskostno povišana telesna temperatura 37,2 in kašelj in nekakšno srbenje v glu in proti levemu ušesu. Nisem polagala pretirane pozirnosti (domača zdravila, čaj, med, angal) na dogajanje, vendar se mi je to vleklo skorjaj cel mesec predvsem kašelj, zato sem šla k zdravniku in dobila antobiotik Hiconcil, ki sem ga jemala 14 dni. Nakar sem dobila parezo facialisa na levi strani, nisem mogla zapreti očesa in nagubati čela in pokazati zob ter žvižgati. Osebna zdravnica me je poslala na ORL v MB in niso odkrili kakšnih posebnosti, nekoliko bolj rdeče levo uho od desnega ostalega nič. Kakšen dan preden se mi je pojavila pareza pa me je močno začelo boleti nekje med ušesom in nekje po bezgavki po vratu, zdravnica je rekla da ne vidi da bi bilo uho, ker ni bilo vneto. Ta grozna bolečina je trajala skoraj cel teden. Bolečina je pojenjala sama od sebe, opazila pa sem da me je nehalo boleti po tem ko mi je v ušesu nekajkrat močno poknilo. Kot bi se mi uho odprlo. Obrazni živec se celi, vendar počasi vendar me skrbi ker imam v ušesu občutek kot da bi nekaj imela v ušesu in ko zazeham me zaboli in še vedno me srbi od grla k ušesu. Otoralingolog mi je predpisal Medrol in Urutal, jemala sem ga 14 dni. Zaradi pareze še vedno jemljem B komlex in hodim na fizioterapijo.
Opazila sem tudi bulico tik za ušesom in na mandeljnu imam že od prehlada belo oblogo, ki se ne odlušči.
Prosila bi vas za vaše menje. Ker vem, da gre živec skozi uho, me zelo skrbi.
Bila sem tudi na magnetni resonanci glave in vratu vendar je bp.
Ali naj prosim da me osebna zdravnica zopet napoti na ORL?

LP neva

Spoštovana ga. Neva!

Z MR glave in vratu niso ugotovili patologije tem predelu.
sanacija težav pri pareziobraznega živca traja dalj časa, tako da morate biti potrpežljivi. Redno razgibavajte obrazne mišice.

Glede težav, ki jih opisujete v ušesih, pa bi vam priporočal kontrolni pregled v ORL ambulanti.

Lepo pozdravljeni, B.O.

SPOŠTOVANI !
Leta 1967 sem v M.Soboti imel operacijo sredjega ušesa,ker sem imel bulo.Pri sami operaciji je prišlo do poškodbe obraznega živca in od takrat ne morem zapirati desnega očesa,ne morem nagubati desne strani čela,na desno uho sem popolnoma gluh in imam povešen ustni kot !Pri poskusu zapiranja očesa mi desna stran lica “skače gor”.Stanje se je poslabšalo leta 2008 po operaciji hrbtenice v UKC Ljubljana (narkoza?)-pa tudi težave z hrbtenico so hujše! Glede na to,da so težave z zapiranjem očesa tako hude,da ga praktično zapiram s pomočjo prsta in me oko peče,kar posledično vodi do poslabšanja psiho-fizičnega stanja,bi prosil za odgovor oz. vaše mnenje.Obenem imam veliko prošnjo,če je mogoče-glede na naš zdravstveni sistem ” ,če imam možnost za kak urgentni pregled oz. poseg,ker tega enostavno ne prenesem več!!!
V upanju na čimprejšnji in kar se da pozitiven odgovor se vam že v naprej najlepše zahvaljujem in vas lepo pozdravljam !
L.P.
ŠTEFAN GRABAR
Selo 30
9207 Prosenjakovci – tel. 031 771 211

Spoštovani,

od vaše ušesne operacije je minilo že skoraj 50 let. Priporočam pregled pri specialistu otokirurgu, ki se usmerjeno ukvarja tudi z obraznim živcem, napoti naj vas vaš osebni zdravnik.

*** asist. dr. Tanja Soklič Košak, dr.med., spec. ORL, ORL Klinika, UKC Ljubljana *** ORL SOKLIČ KOŠAK, Vilharjeva 50, LJUBLJANA *** m: 041 45 22 88 *** e: [email protected] *** https://www.orlsoklickosak.si ***

New Report

Close