Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija bobnenje v ušesih

bobnenje v ušesih

Spoštovani!

Že dva dni mi bobni (ne cvili) v ušesu, ali glavi, vsak zvok, ki je glasnejši, me zelo moti. Podobno se mi dogaja, ko imam vročino (zdaj je nimam). Moram reči, da me pošteno spravlja ob živce. Zelo malo me občasno boli tudi glava. Drugače se počutim malo utrujeno, nič drugače kot v preteklih dneh, sem 36 tednov noseča (pritisk OK).
Imam pogosta HUDA vnetja ušes, zdaj je že leto dni mir.

Mogoče je to vprašanje za nevrologa ali ginekologa.
Hvala

Spoštovani!

Ušesa in žrelo so pri ljudeh povezani s tubo, skozi katero se prezračuje srednje uho. V kolikor je ta funkcija tube poslabšana, se lahko to kaže tudi kot šumenje v ušesih ali da vas motijo določeni zvoki. Funkcija tube se največkrat poslabša ob prehladih.
Priporočal bi vam večkrat dnevno prepihovanje ušes (manever je isti kot če se spuščamo s hriba in moramo izanečevati pritisk v ušesih).
V kolikor ste samo prehlajeni, lahko uporabljate fiziološko raztopino za negovanje nosne sluznice. Če pa imate gnojni izcedekiz nosu, pa je potreben pregled pri svojem zdravniku.
Na piskanje v ušesih lahko vpliva tudi zvišan krvni pritisk.

Lepo pozdravljeni, B.O.

Hvala za odgovor. Niti nisem prehlajena, niti nimam zvišanega pritiska.

Spoštovani!

Svetoval bi vam pregled pri svojem zdravniku, ki vam bo pregledal ušesa in po njegovi presoji poslal v nadaljnjo obravnavo.

Lepo pozdravljeni, B.O.

New Report

Close