Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija Vrtoglavica

Vrtoglavica

Pozdravljeni!

Že tri tedne imam vrtoglavico v postelji, predvsem ko se sunkovito obrnem.
Pred štirimi leti sem imel prav takšno vrtoglavico in so me zdravili za borelijo. Vrtoglavica je takrat res popustila, pojavljala se je redko in je minila. Verjetno bo minila tudi ta.
Ali je lahko to posledica tudi moje hude kratkovidnosti? Ker ne vidim dobro, sem veliko bolj priklonjen npr. nad računalnik ali knjige.
Ali pa je to kaj hujšega? lp

Spoštovani!

Glede na vašo hudo kratkovidnost, imate najverjetneje tudi težave z vratnim delom hrbtenice. Žile za oskrbo ravnotežnostnega organa pa tudi prehajajo skozi vratni del hrbtenice. Zaradi tega bi lahko bila motena cirkulacija krvi skozi ravnotežnostni aparat.
V pismu niste opisali morebitnega poslabšanja sluha, šumenja ali bruhanja.
V kolikor se bodo težave nadaljevale še nekaj tednov, bi priporočal pregled v ORL ambulanti.

Lepo pozdravljeni, B.O.

Pozdravljeni!

l.1997 sem bil na ORL kliniki v Lj.,kjer so mi ugotovili “nekompenzirano parezo desnega vestibularnega aparata “. Naj povem, da se mi je večkrat vrtelo,pred očmi so mi skakale iskre oz.zvezdice.
Dg. je bila:
nekompenzirana pareza d.vestibularnega aparata
hypacusis sensorineuralis incip,bil.
st.post commotionem cerebri ( ta dg.ne vem če paše tu zraven)

Dobil sem tablete Adavin 3×1, kasneje so mi jih nadomestili z Urutalom.
Pred časom sem bil pri svoji zdravnici in mi jih ni več predpisala češ, da so na negativni listi.
Sedaj sem dobil napotnico za ORL pregled.

Zanima me pa sledeče : ta zdravila sem jemal neprekinjeno od 1997 leta in sem sedaj z njimi prekinil. Ali je potrebno zdravila naprej jemati – obstajajo nadomestna – če ne , kako se bo to nejemanje poznalo pri vrtoglavici oz.tej bolezni.

Hvala za odgovor.

LP

Spoštovani!

Najprej se vam moram opravičiti, ker ste tako dolgo čakali na odgovor.

V kolikor po ukinitvi terapije z Urutalom ne boste imeli poslabšanja vašega stanja vrtoglavice, lahko prekinete z jemanjem teh zdravil. V tistem času je bil Urutal res na negativni listi.
Z novo razporeditvijo zdravil so predpisal Betaserc tbl, na pozitivno listo in sicer za akutna poslabšanja. V vašem primeru je ta zdravila še vedno potrebno plačati.
Vsekakor pa je v redu, da boste oz. ste že opravili kontrolni pregled v ORL ambulanti, kjer vam bodo lahko na osnovi svežih izvidov bolj natančno odgovorili.

Lepo pozdravljeni, B.O.

New Report

Close